JAV pareigūnai Pekine lankėsi nuo pirmadienio iki trečiadienio pirmoms tiesioginėms deryboms nuo tada, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Kinijos lyderis Xi Jinpingas gruodžio 1 dieną susitarė dėl trijų mėnesių paliaubų karštame prekybos kare.

Akcijų vertė pasaulio rinkose padidėjo, išaugus optimizmui, kad abi pusės iki kovo mėnesį nustatyto termino pasieks susitarimą ir išvengs tolesnio importo tarifų didinimo.

Kinija ir Jungtinės Valstijos „aiškiai, nuodugniai ir kruopščiai aptarė prekybos ir bendrų interesų struktūrinius klausimus, o tai sustiprino abipusį supratimą ir sukūrė pagrindą problemų sprendimui“, - savo pranešime teigė prekybos ministerija.

„Abi šalys sutiko toliau palaikyti glaudžius ryšius“, - pridūrė ministerija.

Vašingtonas norėjo nutraukti priverstinį Amerikos technologijų perdavimą ar netgi vagystes. Taip pat - dideles vyriausybės subsidijas Kinijos bendrovėms.

D. Trumpo administracija taip pat nori, kad Pekinas pirktų daugiau Amerikos prekių ir tokiu būdu būtų sumažintas prekybos atotrūkis, o užsienio žaidėjai gautų geresnę prieigą prie Kinijos rinkos.