„Raginame ES neiti šiuo klaidingu keliu. Kitaip Kinija imsis ryžtingų veiksmų, kad apsaugotų savo teisėtas ir įstatymais nustatytas teises bei interesus“, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas.

Jis reagavo į laikraštyje „The Financial Times“ paskelbtą straipsnį apie naujas ES priemones, skirtas nubausti Rusiją už tebesitęsiančią invaziją į Ukrainą. Pasak „The Financial Times“, Europos Komisija siūlo įtraukti į kitą ES sankcijų paketą priemones prieš septynias Kinijos bendroves.

Įmonės esą tiekė Rusijai produktų, kuriuos Rusijos kariškiai gali panaudoti ginklų gamybai.

Trečiadienį Briuselyje 27 ES valstybių narių atstovai planuoja aptarti sankcijų pasiūlymus. Vienuoliktąjį sankcijų paketą Rusijai blokas ketina patvirtinti šį mėnesį.

Pasak „The Financial Times“, Kinijos puslaidininkių gamintoja 3HC yra tarp bendrovių, kurioms gali būti pritaikytos sankcijos. Bendrovė įtariama mėginusi apeiti eksporto kontrolę ir tiekti elektronines dalis Rusijos karinei ir ginkluotės pramonei.

Kitos įmonės yra mikroelektroniką tiekiančios „King Pai Technology“, „Sinno Electronics“ ir „Sigma Technology“, JAV jau taiko joms sankcijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją