Anot šalies vadovo, Kinijos ekonomika ir toliau išlaikys "aukšto ar vidutinio lygio augimo pagreitį bei visam pasauliui, tarp jų Lotynų Amerikos ir Karibų baseino šalims, suteiks daugiau galimybių". Prezidentas teigia, kad Pekinas palaiko aktyvų įvairių bendrovių dalyvavimą projektuose, kurių metu bendradarbiaujama su SELAK narėmis.

Si Jinpingas pareiškė dar iki 2025 metų norįs padidinti prekybos tarp Kinijos bei Lotynų Amerikos ir Karibų baseino šalimis apimtis iki 500 mlrd. JAV dolerių.

N. Maduras: Venesuela su Kinija pasirašė 20 mlrd. JAV dolerių vertės sutarčių

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro, išvykęs vizito į Pekiną, kur bando pritraukti finansų, smukus naftos kainoms bei pablogėjus Venesuelos ūkio situacijai, pranešė su Kinijos pareigūnais suderinęs naujų dvišalių susitarimų. Šie vertinami 20 mlrd. JAV dolerių. Apie tai praneša "Dow Jones".

N. Maduras žurnalistams naujienas pranešė po susitikimo su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu. Daugiausiai dėmesio susitarimuose skiriama energetikos, pramonės ir nekilnojamojo turto sektoriams, teigė prezidentas, tačiau išsamesnių detalių nepateikė.

"Prieš mūsų žmones vykdomas ekonominis ir naftos kainų karas tampa galimybe priartėti prie mūsų sąjungininkų", - teigia N. Maduras, dėl Venesuelos ekonomikos nuosmukio kaltinąs jo kairiųjų vyriausybės priešininkus.

Kinijoje gamtinių išteklių poreikis didelis, todėl pastaraisiais metais šalis tapo didžiausia Venesuelos paskolų teikėja: nuo 2007 metų Pekinas iš viso Pietų Amerikos valstybei paskolino per 50 mlrd. JAV dolerių. Mainais beveik pusė Venesuelos į Kiniją eksportuojamų naftos apimčių skiriama susidariusiai skolai apmokėti. Kasdien Karakasas į Kiniją perpumpuoja daugiau kaip 500 tūkst. barelių naftos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)