G20 grupės atstovų susitikime Šanchajuje Gao Huchengas kalbėjo, kad pirmosiose eilėse kovojant su problemomis žengti turi stambiosios pasaulio ekonomikos, praneša BBC.

Norėdami paskatinti nusilpusias prekybos apimtis G20 grupės ministrai iš stipriausių pasaulio ūkio atstovių sutiko mažinti prekybos kaštus, stiprinti politinį bendradarbiavimą ir didinti finansavimą. Oficialiai buvo patvirtintas ir prekybos apimčių augimo planas.

"Sutinkame, kad būtina daugiau daryti siekiant bendrųjų mūsų tikslų pasaulio ekonomikos augimo srityje, norint užtikrinti stabilumą ir klestėjimą", - oficialiame savo bendrame pranešime nurodė G20 grupės ministrai.

Anot G. Huchengo, dabar tarptautinė bendruomenė laukia, kad G20 grupė parodys daugiau iniciatyvos ir vadovavimo sprendžiant ekonomikos augimo problemas.

"Per kelis praėjusius metus mums tarpusavyje pasidalinus sunkiu darbu pasaulinė ekonomika pakilo iš savo ankstesnių žemumų ir vystosi palankia kryptimi", - kalbėjo G. Huchengas savaitgalį vykusiame susitikime. Tiesa, jis pridūrė, kad "vis dar justi sunkus pasaulinės finansų krizės poveikis".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją