Šalies finansų ministras Lu Jiwei nurodė, kad „atsiskyrimo rezultatai ir pasekmės“ visiškai atsiskleis tik per ateinančius 5-10 metų.

Kinijos centrinio banko Pinigų politikos komiteto narys Huangas Yipingas kalba, kad „Brexit“ gali tapti „globalizacijos nykimo“ pradžia. Jei taip, teigė jis, tai būtų „labai blogai“ tiek pasauliui, tiek ir Kinijai.

Pernai Kinijos tiesioginės užsienio investicijos Britanijoje siekė 3,3 mlrd. JAV dolerių, nurodo advokatų kontora „Baker & McKenzie“. Tarp 2005 ir 2015 metų šalis į Britaniją investavo beveik 30 mlrd. JAV dolerių. Po Kinijos prezidento Xi Jinpingo vizito į Jungtinę Karalystę praėjusių metų spalio mėnesį britų premjeras Davidas Cameronas paskelbė, kad tarp Britanijos ir Kinijos iš viso buvo sudaryta 40 mlrd. svarų vertės sandorių.

Nors L. Dživėjus teigė, kad referendumo rezultatas „mes šešėlį ant pasaulio ekonomikos“, tačiau jis pridūrė, kad prognozuoti rezultatus sunku, ir teigė, kad reakcija pasaulio akcijų rinkose, kuriose daugelio akcijų vertė smarkiai sumažėjo dar penktadienį, galėjo būti perdėta.