„Dėl pono mero Z. Hřibo elgesio ir planuojamo J. Kuberos vizito (į Taivaną) planų surengti Čekijos ir Kinijos verslo ir investicijų forumą realizavimas mažų mažiausiai atidedamas“, - pažymėjo V. Mynářas.

Neatmetama, kad verslo forumas, kurio iniciatorius yra Čekijos prezidentas Milošas Zemanas, apskritai neįvyks. Pasak V. Mynářo, KLR valdžia labai skausmingai reaguoja į Čekijos politikų veiksmus, verčiančius abejoti „vienos Kinijos politika“.

J. Kubera ketina 2020 metais apsilankyti Taivane su vizitu. Jis planuoja vadovauti delegacijai, kurioje, be parlamentarų, bus ir čekų verslininkų. M. Zemanas sukritikavo parlamento aukštųjų rūmų pirmininko planus.

Prahos merija neseniai nutraukė bendradarbiavimo su Pekinu sutartį, nes KLR sostinės valdžia atsisakė išbraukti iš jos nuostatą dėl „vienos Kinijos politikos“. Aktyvus dokumento pakeitimo šalininkas buvo Z. Hřibas.

Savo ruožtu Čekijos URM atsiribojo nuo iniciatyvų, galinčių pabloginti santykius su KLR. „Čekija tvirtai laikosi „vienos Kinijos“ principo“, - patikino žinybos vadovas Tomášas Petříčekas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)