Kino teatrą “Kanklės” šią savaitę panoro įsigyti privatus asmuo. Savivaldybės tarnautojai nenori atskleisti pirkėjo asmenybės, nes dar nėra pasirašyta sutartis. Mieste iškart pasklido gandas, kad kino teatrą įsigijo su nusikaltėliais susiję asmenys. Buvo minimos net kelių šešėlinio pasaulio lyderių žmonų pavardės. Apleistas kino teatras parduotas už dvigubai mažesnę sumą, nei buvo prašoma pirmajame aukcione.

Privatizavimo tarnybos vedėjas Jonas Juocevičius vakar patvirtino, kad pirmadienį vykusiame aukcione užsiregistravo vienas fizinis asmuo, kuris sutiko sumokėti už “Kankles” 1,5 milijono litų.

Per dešimt dienų turėtų būti pasirašytas protokolas, o galutinė sutartis įsigalios, kai bus pervesti visi pinigai. Vedėjo nuomone, tai gali užtrukti apie pusantro mėnesio. Be to, naujasis savininkas įsipareigojo sumokėti kino teatro skolas. Pavasarį jos buvo apie 140 tūkstančių litų.

“Kol nėra pasirašyta sutartis, negaliu pasakyti, kas nusprendė įsigyti “Kankles”, - teigė J.Juocevičius. “Kauno dienai” pavyko sužinoti, kad kino teatrą nusprendė įsigyti Gėlytė Treikauskienė. “Ji neturi nieko bendra su nusikaltėlių pasaulio autoritetais. Teiravausi, ar šiuo objektu nesidomėjo spalvingesnės asmenybės. Sulaukiau neigiamo atsakymo. Net nežinau, kam naudinga skleisti tokią informaciją”, - sakė vienas miesto politikas.

Žiniasklaidos atstovams buvo minimos kelios pavardės. Bene labiausiai norėta įtikinti, kad “Kankles” įsigijo praėjusių metų pabaigoje nužudyto Remigijaus Daškevičiaus našlė Gelija. Ji kategoriškai paneigė tokias kalbas. G.Daškevičienė buvo nustebusi, kad kažkam kilo mintis paskleisti tokius gandus.

Kai kurie Kauno verslininkai vakar nustebo sužinoję, kad šeštajame aukcione buvo parduotas kino teatras “Kanklės”. “Šiuo pastatu domimasi jau seniai. Daugelis verslo pasaulio atstovų laukė septintojo aukciono. Tada būtų dar labiau sumažinta kaina ir dėl “Kanklių” jau varžytųsi 2-3 žmonės”, - sakė vienas verslininkas, nenorėjęs skelbti savo pavardės. “Kauno dienos” žiniomis, suinteresuoti asmenys laukė, kol kino teatro kaina bus sumažinta iki milijono ar net 800 tūkstančių litų.

Pirmajame viešojo pirkimo konkurse kino teatras buvo įvertintas 3,1 milijono litų. Tačiau pirkėjų neatsirado. Privatizavimo tarnybos vedėjas J.Juocevičius sakė, kad “Kanklėmis” domėtasi ir anksčiau. “Tačiau buvo tik peržvelgiami dokumentai. Konkursuose niekas neužsiregistruodavo”, - sakė vedėjas.

“Esame parengę verslo planą, tačiau nepavyko jo įgyvendinti dėl lėšų stygiaus. Derėjomės su politikais, kad “Kanklės” būtų išbrauktos iš privatizuojamų objektų sąrašo. Tačiau to nepavyko padaryti. Dabartiniai politikai - prieš kiną”, - teigė “Kanklių” direktorė Violeta Diržinauskienė.

1927-aisiais metais pastatytas pastatas paskutinį kartą kapitališkai remontuotas prieš daugiau nei trisdešimt metų. Šiemet buvo atliktas minimalus kosmetinis remontas. Kino teatro direktorė neslėpė, kad juos šiek tiek parėmė “Romuvos” nuomininkai. “Mes bendraujame su jais. Tikėjomės, kad galbūt jie padės išspręsti mūsų problemas. Norėjome, kad “Kanklės” taptų tokiu kino teatru kaip “Romuva”, - sakė V.Diržinauskienė.