"Lietuvos rytui" verslininkas teigė sulaukęs itin viliojančių pasiūlymų iš Rusijos ir yra kviečiamas perkelti ūkius į Sankt Peterburgo bei kitus rajonus. Ukrainoje jo taip pat neva laukiama išskėstomis rankomis.

C.Saltserseno planai Lietuvos provincijoje pastatyti milžiniškus kompleksus sulaukė protesto akcijų bei valdžios pasipriešinimo. Vietos gyventojai skundžiasi nepakenčiama smarve, o Vyriausybė svarsto, kaip uždėti danui apynasrį.

"Lietuvoje išpuoliai prieš mane ir spaudimas jau įgriso, todėl labai rimtai vertinu jų pasiūlymus. Pirmiausia aš ketinu kiaules eksportuoti į Rusiją, o vėliau ten perkelti visą verslą. Greičiausiai Lietuvoje sustabdysiu visas investicijas", - teigė danų verslininkas.

Danijos verslininko valdoma įmonė "Saerimner" Lietuvoje jau yra investavusi 34 mln. litų. Neseniai "Saerimner" paskelbė apie planus pastatyti dar 11 kiaulidžių, investuojant dar 39 mln. litų.

Šiuo metu verslininkas valdo kiaulidžių kompleksus Pakruojo, Pasvalio bei Ignalinos rajonuose.

Pernai įmonė užaugino 75 tūkst. kiaulių, šįmet ketinama užauginti jau 115 tūkstančių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)