Už grupės akcijas bendrovė jau skelbė sumokėjusi 73,469 mln. eurų, o kartu su įsipareigojimais, siekiančiais 70 mln. eurų, bendra pirkinio vertė siekia 143 mln. eurų, ketvirtadienį pranešė „Linas Agro Group“.

„KG Group“ įvertinome 143 mln. eurų. Tai buvo ta vertė, kiek įvertinome visą grupę kaip tokią, bet už akcijas pardavėjui mokama minusuojant skolą“, – BNS sakė „Linas Agro Group“ finansų direktorius Mažvydas Šileika.

Rugpjūčio pabaigoje paskelbtoje 2020–2021 finansinių metų ataskaitoje bendrovė paskelbė, kiek sumokėjo už akcijas, o tikrąją sandorio vertę žadėjo pranešti lapkričio pradžioje.

Bendrovė „KG Group“ įsigijimui iš SEB, „Swedbank“, ir „Luminor“ bankų vasarą pasiskolino 46,29 mln. eurų.

Liepos viduryje „Linas Agro Group“ užbaigė Tautvydo Barščio kontroliuotų įmonių „Kauno grūdai“, Kaišiadorių paukštynas, Vilniaus paukštynas ir su jomis susijusių bendrovių įsigijimo sandorį .

Grupė prognozavo, kad po sandorio jos metinės pajamos gali siekti apie 1,3 mlrd. eurų, EBITDA – apie 50-60 mln. eurų, darbuotojų skaičius išaugs nuo 2,1 tūkst. iki 6 tūkst. Po sandorio „Linas Agro“ valdo 76 įmones.

Po sandorio abiejų grupių rinkos kapitalizacija siekia 225 mln. eurų, įmonių vertė – 449 mln. eurų, o įsipareigojimai – 224 mln. eurų.

„Linas Agro Group“ konsoliduotos 2020–2021 finansinių metų pajamos augo 43 proc. iki 942 mln. eurų. Grupės grynasis pelnas per finansinius metus, kurie baigėsi birželio 30 dieną, augo 56 proc. iki 15,7 mln. eurų.

„Linas Agro Group“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją