„Palyginti su 2010 m., mėnesinis bruto (iki mokesčių) darbo užmokestis Lietuvoje išaugo 2,7 procento arba 54 litais ir sudarė 2042 litus. Beveik toks pats darbo užmokestis buvo ir 2008 m. Vidutinis mėnesinis neto (po mokesčių) darbo užmokestis sudarė 1592 litus ir palyginti su ankstesniais metais padidėjo 2,5 proc.“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Statistikos departamento vadovė Vilija Lapėnienė.

Anot jos, dėl infliacijos realus darbo užmokestis pernai sumažėjo 1,5 proc., nes vartotojų kainų indeksas vidutiniškai augo 4,1 proc.
“Tai reiškia, kad kainų lygis pernai didėjo sparčiau nei darbo užmokestis“, - sakė V. Lapėnienė.

Privačiame sektoriuje vidutinis darbo užmokestis augo 3,3 proc. ir sudarė 1927 litus, valstybės sektoriuje padidėjo 2,5 procento ir sudarė 2238 litus.

Daugiausiai uždirbo finansinių ir draudimo įmonių darbuotojai, mažiausiai - apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo veiklos įmonių darbuotojai.

„Išankstiniais vertinimais, pernai spalio mėnesį ketvirtadalis visų šalies ūkio darbuotojų uždirbo iki 880 litų. Daugiau nei 15 tūkst. litų gavo 1875 darbuotojai, tai yra 280 darbuotojų daugiau nei 2010 m.“, - sakė V. Lapėnienė.

Kaip skelbia Statistikos departamentas, nors realus darbo užmokestis nepadidėjo, darbo našumas 2011 m. ūgtelėjo beveik 6 procentais. Tam galėjo turėti įtakos žmonių noras išsaugoti darbo vietą, esant dideliam nedarbui, teigia V. Lapėnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją