Iš pradžių gali atrodyti, kad visai neblogai nepersidirbti. Galbūt darbas jums per lengvas arba nereikalaujantis labai didelių pastangų.

Tačiau po kurio laiko tai gali pradėti tikrai erzinti, ypač jei viršininkas neišnaudoja jūsų įgūdžių ir neskiria įdomių užduočių, rašo „The Business Insider“.

Jeigu jums pasireiškia vienas iš žemiau išvardintų požymių, veikiausiai laikas pagalvoti apie naują darbą.

1. Jums nuobodu. 

Jeigu jums nuolat nuobodu darbe, tai yra rimčiausias ženklas kad laikas keisti darbą, sako bendrovės „Human Workplace“ įkūrėja ir vadovė Liza Ryan. Jeigu jūsų visiškai nedžiugina ir nedomina projektai, prie kurių dirbate, bus labai sunku susikoncentruoti. 

„Jeigu darbe jums taip nuobodu, kad tik kava ir cukrus padeda neužmigti, tikrai dirbate ne ten“, – aiškino ji.

2. Negalite dalintis savo idėjomis.

Darbe turite turėti galimybę reikšti savo mintis ir dalintis idėjomis. Todėl tikrai verta suklusti, jeigu jūsų idėjos lieka tik jūsų galvoje. 

„Darbe turi būt paprasta dalintis idėjomis, kad geriausios jų būtų įgyvendintos“, – sako L. Ryan. Jeigu jaučiate, kad neverta prasižioti arba jeigu jūsų idėjos yra ignoruojamos, veikiausiai atėjo laikas ieškoti kitos darbovietės, kurioje jūsų idėjos bus panaudotos geriau.

3. Jūsų bendradarbiai įstrigę toje pačioje vietoje. 

Jeigu jūsų bendradarbiai nesupranta, kai aiškinate sudėtingesnę mintį, arba nenori keisti tvarkos, kuri „visuomet tokia buvo“, tai gali būti ženklas, kad intelektualiai esate visai kitame lygyje. 

Net jei jie yra draugiški ir darbštūs, neverta dirbti su žmonėmis, kurie neskatina jūsų tobulėti.

 „Tikrai nepatobulinsite savo žaidimo, jeigu žaidžiate su žemesnės lygos žaidėjais“, – sakė L. Ryan.

4. Jūsų viršininkas neturi vizijos. 

„Negalite tobulėti dirbdami su viršininku, kuris nežino, kas yra vizija ir kur tokią gauti“, – pabrėžia L. Ryan. 

Jūsų viršininku turi būti žmogus, iš kurio ko nors galite išmokti. Jeigu viršininkas neturi plano, kaip tobulinti skyriaus darbą ar kaip jam pačiam kopti karjeros laiptais, tai ženklas, kad šis darbovietė jums nedaug ką gali pasiūlyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)