Anot pranešimo, siekiant paskatinti savivaldybių administracijas aktyviau registruoti vietinės reikšmės kelius ir taip stiprinti savivaldą, KPPP rezervo lėšos bus skiriamos sodų teritorijose esančių kelių ir jų užimamos žemės teisinei registracijai būtinoms procedūroms atlikti, daiktinėms teisėms į žemę registruoti, šiems keliams ar jų ruožams taisyti ar rekonstruoti.

Pasak ministerijos, gerinant infrastruktūrą teritorijose, kuriose kuriamos darbo vietos, Ekonomikos ir inovacijų ministerijai suteikta teisė atrinkti finansuoti iš KPPP lėšų rezervo ne tik vietinės reikšmės, bet ir valstybinės reikšmės kelius, vedančius į tokias teritorijas. Žadama, kad tai palengvins infrastruktūros plėtrą tais atvejais, kai į minėtas teritorijas veda ir vietiniai, ir valstybinės reikšmės keliai.

Vietinės reikšmės kelių rekonstrukcijai ir remontui, kaip ir iki šiol, bus skiriama 30 proc. KPPP lėšų, tačiau Vyriausybės nutarimu aiškiau nustatoma šių lėšų skyrimo tvarka.

Siekiant įgyvendinti Vyriausybės 2016 metų nutarimą, 2 proc. iš 30 proc. KPPP lėšų, skirtų vietinės reikšmės keliams, bus skirti sostinės regione esančių savivaldybių, išskyrus Vilniaus miesto, vietinės reikšmės keliams. Šiuo finansavimu galės pasinaudoti Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės ir Vilniaus rajonų savivaldybės.

Kaip teigia Susisiekimo ministerija, taip pat 2 proc. iš 30 proc. KPPP lėšų numatyti vietinės reikšmės keliams aplink didžiuosius miestus esančiose žiedinėse savivaldybėse, t. y. Vilniaus, Trakų, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Alytaus rajonų savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)