Tokie pokyčiai susiję su prarastomis itin populiariomis kryptimis - į Egiptą bei Turkiją, pažymi ekspertė. Antroje vietoje pagal kelionių srautų prieaugį atsidūrė Jordanija (+544 proc.).

Trejetuką vainikuoja Marokas - turistų iš Rusijos kelionių srautai į šią šalį lyginamuoju laikotarpiu išaugo beveik 300 proc. Į reitingo penketuką taip pat pateko Dominikos Respublika bei Gruzija.

Pagal bendrą turistų skaičių pirmąjį pusmetį situacija pasikeitė kardinaliai, pažymi RTPS atstovė. Pirmą kartą reitinge pirmauja Tailandas. Antroje vietoje atsidūrė Ispanija, trečioje - Kinija. Kipras ir Vokietija užėmė atitinkamai ketvirtąją ir penktąją pozicijas.

Rusijos turistų, apsilankiusių užsienyje pirmąjį 2016 m. pusmetį, skaičius sumažėjo 28 proc., palyginti su analogišku 2015 m. laikotarpiu. Nuo sausio iki birželio užsienyje apsilankė apie keturis milijonus Rusijos turistų.

Rugpjūtį Rusijos kelionių operatorių asociacija skelbė, kad užsienyje apsilankiusių šalies piliečių srautai smuko 25-30 proc. Užsienio kelionių pardavimai Rusijoje smunka jau trečius metus iš eilės, tuomet teigė ekspertai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)