Kaip pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba, tai daryti privalės visi turgavietės prekiautojai, prekiaujantys šviežia mėsa, mėsos gaminiais, paukštiena, paukštienos gaminiais, obuoliais, braškėmis, pomidorais, agurkais, bulvėmis, taip pat ir tie, kurie naudoja kasos aparatus.

Išimtis teikiama tik savos gamybos produkcija (ne mėsa) prekiaujantiems asmenims.

Teigiama, kad apskaitos žurnalo pildymo tikslas yra užtikrinti turgavietėse parduodamų maisto produktų atsekamumą ir kiekinę apskaitą.

Remdamiesi apskaitos žurnalų įrašų duomenimis bei kitų lydimųjų dokumentų patikra, VMVT pareigūnai tikrins, ar turgavietėse parduodami maisto produktai atitinka deklaruojamą kilmę ir ar jų kiekinė apskaita vykdoma tinkamai. Taip tikimasi kovoti su šešėliu turgavietėse.

Numatoma, kad už turgavietėje parduodamų žemės ūkio produktų ir iš jų pagamintų maisto produktų saugą, atsekamumą ir kiekinę apskaitą atsako turgavietės prekiautojas, o ne atsakingi turgaviečių asmenys.