Norinčiųjų apsipirkti tokiu būdų staiga padaugėjo septynis kartus. Pasikeitė ir pirkinių krepšelis – jis dvigubai padidėjo. Taip pat žmonės perka ilgiau galiojančius produktus.

Maisto kurjerius samdanti įmonė „LastMile“ pripažįsta, jog norinčiųjų, kad maisto produktai būtų pristatyti jiems į namus, kur kas daugiau, nei jų gali aptarnauti, mat tiesiog nėra kam. Tokiu ritmu verslininkai pasiryžę dirbti mažiausiai penkias savaites arba tiek, kiek truks visuotinis karantinas.
Žmonės informuojami, kad užsakymai vėluoja, o verslininkai prie komandos kviečia prisijungti visus norinčiuosius.

Parduotuvė "IKI" Vilniaus gatvėje

„Pirmadienį nemažai žmonių sužinojo, kad keičiasi jų darbo sąlygos, jiems mažėjo darbo krūviai. Todėl kreipiasi suinteresuoti žmonės, kurie nori papildomai užsidirbti. Mes aktyviai visus priimame. Tai tiek pavieniai fiziniai asmenys, tiek įmonės, turinčios savo transportą, aktyviai kreipiasi. Mes juos visus bandome įdarbinti“, – sako „LastMile“ vadovas Tadas Norušaitis.

Apie akimirksniu užsakomą nuotolinio apsipirkimo paslaugą skelbia ir kita elektroninė maisto prekių parduotuvė „Barbora“.

Maxima“ prakalbo, kad kai kurios parduotuvės gali būti paverstos laikinais „Barboros“ prekių užpildymo sandėliais. Jose pirkinių krepšeliai būtų pildomi ir naktimis.

„Papildomos dienos pajėgumus mes parduodame labai greitai. Per kelias minutes žmonės išperka visus papildomus pajėgumus. Tačiau mes, kai matome, kad turime daugiau darbuotojų, spėjame rinkti greičiau prekes, atidarome „langus“ tai pačiai dienai. Klientai turi galimybę ir tai pačiai dienai pateikti užsakymą, tačiau vėlgi – jie yra labai greitai išperkami“, – pažymi „Barbora“ vadovas Andrius Mikalauskas.

Trumpalaikis automobilių nuomos paslaugas teikiantys verslininkai sako, kad pirmosios karantino dienos parodė, kad miestiečių poreikis judėti sumažėjo, tačiau neišnyko. Verslas pripažįsta, kad žmonės sėsti į automobilius pagal anksčiau galiojusią tvarką vengia, todėl kol tęsis karantinas, galios kur kas lankstesnės taisyklės.

Lukas Yla

„Nuo šiol viso karantino metu mūsų automobilius bus galima nuomotis už tą pačią kainą parai, kas kainuodavo vienai valandai anksčiau. Ir galite būti tikri, kad tik jūs naudojatės automobiliu“, – akcentuoja Lukas Yla, „CityBee“ vadovas.

Verslininkai sako neturintys kitos išeities kaip tik prisitaikyti prie karantino. Rinkoje atsiranda net tokių apsukruolių, kurie iki pat durų dėžėmis pristato alų. Taip išgyventi bando kai kurie barai, kuriems aptarnauti klientus pas save šiuo metu uždrausta.

Restoranai suruošia patiekalus ir rekomendacijas, kaip klientams gardesnį kąsnį pasigaminti namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)