Pranešime rašoma, kad vietoje planuotų 6 mln. eurų investicijų „Kormotech“ ketina jas didinti iki 11 mln. eurų – bus investuojama tiek į gamybinio pastato statybas, tiek į modernios įrangos įsigijimą (6,5mln Eur). Gamyklą norima atidaryti dar šiemet, ji veiks 2 hektarų plote. Planuojama, kad metiniai gamybos pajėgumai bus 28 tūkst. tonų maisto naminiams gyvūnams.

Jau ieško darbuotojų

Nors gamyklos statybos darbai dar tik prasideda, įmonė jau ieško pirmųjų darbuotojų. „Kormotech“ siūlo darbą vyriausiajam finansininkui, technologui, kokybės departamento vadovui, pakuotojams, sandėlio darbuotojams, krautuvų vairuotojams.

Įmonės atstovai sako, kad atlyginimai jų bendrovėje atitiks rinkos dydį, darbuotojai turės geras ir patogias darbo sąlygas, tarp privalumų – maitinimas darbuotojams.

Lietuvoje atidaromoje gamykloje bus nauja daniška ir vokiška įranga, gamyba bus vykdoma maksimaliai automatizuotai.

Bendrovė skatina humanišką mokinių ir suaugusiųjų požiūrį į gyvūnus, palaiko Ukrainos veterinarijos medicinos specialistų profesinį tobulinimąsi ir remia gyvūnų prieglaudas įvairiose Ukrainos vietose. 2017 m. bendrovė atidarė mokyklą veterinarams ir veisėjams bei pristatė novatorišką švietimo kursą visų Lvovo mokyklų mokiniams.

„Kormotech“ turi didelių ambicijų plėtrai, tikisi aktyviai ir sėkmingai bendradarbiauti su mokslo įstaigomis. Įmonės atstovai sako, kad kompanijos veiklos pradžia ir suformuotas komandos branduolys bus labai svarbūs tolimesnei plėtrai, nes kompanija turi viziją Lietuvoje įsteigti pagrindinį gamybos ir logistikos centrą.

Vieni didžiausių naminių gyvūnų maisto gamintojų Europoje

„Kormotech“ buvo įsteigta Lvove 2003 metais, šiandien įmonė yra tarp 30 didžiausių naminių gyvūnų maisto gamintojų Europoje. Šiuo metu bendrovė turi dvi gamyklas Ukrainoje: viena specializuojasi drėgno, kita sauso gyvūnų augintinių pašaro gamyboje. Pagal apyvartą „Kormotech“ yra didžiausia šio sektoriaus gamintoja Ukrainoje, įmonė yra tarp penkių didžiausių mokesčių mokėtojų Lvovo regione Ukrainoje.

„Kormotech“ atėjimą į Kėdainius mato kaip galimybę plėsti savo verslą ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu įmonė eksportuoja į 19 pasaulio šalių, tarp jų į Prancūziją, Nyderlandus, Slovėniją, Estiją, Lenkiją ir kitas. 2018-aisiais įmonė gavo leidimą eksportuoti į JAV.

„Kormotech“ gamina produktus su savais prekės ženklais „Optimeal“, „CLUB4PAWS“, „Miau!“ ir „Gav!“, taip pat gamina produkciją kitoms bendrovėms. Visi įmonės gaminiai atitinka ISO 22 000 ir FSSC 22 000 standartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)