Čempionato dalyviai turės pagaminti 3 rūšių kavas: klasikinį Espresso, klasikinį Cappuccino ir čempionato dalyvio sukurtą kavos gėrimą arba kavos kokteilį. Trijų narių vertinimo komisija vertins pagal 10-ies balų sistemą, atsižvelgdama į sugaištą laiką gaminant kavą, darbo vietos tvarką ir švarą, kavos pateikimą vertinimo komisijai, gėrimų išvaizdą, dalyvio profesionalumą.
Vertinimo kriterijai: klasikinio Espresso - vandens kiekis puodelyje; klasikinio Cappuccino - kavos ir pieno putos (kremo) santykis puodelyje, pieno putos (kremo) kokybė, klasikinio Cappuccino išvaizda; namų darbo - paruošto gėrimo originalumas, išvaizda, skonis.
Nuo šiol visi restoranų grupės “Fortas” svečiai galės mėgautis Cappuccino su rankomis plakta pieno puta. “Šią Cappuccino neabejotinai įvertins reiklūs kokybei mūsų svečiai”, - sakė restoranų grupės “Fortas” direktorė Rasa Pečiulevičienė.
Žiniaskalaidai ir visuomenei bus pristatyta karščiausią “Lavazza” naujiena – sirupai kavai. Po trumpo pristatymo bus galima padegustuoti ir įvertinti šiais sirupais paskanintą kavą, pasimėgauti Cappuccino su rankomis plakta pieno puta ar įvertinti klasikinį Espresso skonį.