Jis teigiamai vertino tai, kad ribojimai, tikėtina, apims platų verslo spektrą – ne tik kavines, barus, bet ir prekybos centrus, grožio ir kitas paslaugas.

„Jau dabar 60 proc. suaugusių yra pasiskiepiję. Dėl kažkokių keistų įsitikinimų, kad kentėtų didžioji dalis žmonių, būtų neteisinga, ir labai gerai, kad duotas terminas iki rugsėjo 13, niekas negalės sakyti nežinojom ir taip toliau, visi žino, ko jie atsisako nepasiskiepiję“, – BNS sakė apie pusšimtį restoranų ir picerijų valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas.

Anot jo, Vyriausybė pasimokė iš klaidų įvedant galimybių pasą pirmą kartą, todėl dabar jis turėtų būti veiksmingesnis.

„Pirmas galimybių pasas nebuvo toks pakankamas, nedaug kur galiojo, tai ribojimai ir neveikė. Dabar padaryta, kad tikrai skatintų skiepytis, nes testavimas buvo priemonė tik kol nebuvo skiepų, o tas testas šiandien yra neigiamas, o rytoj gal teigiamas“, – sakė G. Balnis.

Jo teigimu, sunkumų tikrinant klientus neturėtų kilti, nes tą galima padaryti telefonu ir užtrunka kelias sekundes.

„Kiekvienas gi turi telefoną šiais laikais, tai nieko papildomai nereikia daryti“, – sakė jis.

Vyriausybės nutarimo projekte numatyta, kad pagrindiniai pakeitimai dėl apribotų paslaugų ir veiklų žmonėms, neturintiems galimybių paso, įsigaliotų nuo rugsėjo 13 dienos.

Sprendimą Vyriausybė turėtų priimti trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)