Pasak Kauno savivaldybės pranešimo, viešas idėjų pristatymas vyks šį trečiadienį. Renginyje jaunieji verslininkai rengs trumpas prezentacijas ir atsakinės į komisijos narių klausimus. Vertinimo komisiją sudarys verslininkai, finansinių institucijų bei investicinių kompanijų vadovai ir Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Pretendentų ratas platus ir konkurencingas. „Kauno startuolių“ finale varžytis dėl solidžios miesto investicijos, iš pusšimčio pateiktų paraiškų komisija atrinko 12 inovatyviausių ir kol kas analogų Lietuvoje neturinčių verslo idėjų. Komisijos narių nuomone, jos turi didžiausią potencialą išaugti į klestinčius verslus, kurie turėtų pasisekimą ne vien Lietuvos rinkoje. Pagrindiniai vertinimo kriterijai: išskirtinumas, galimybės idėją realiai paversti efektyviu verslu, konkurencingumas bei nauda Kauno miestui.

Šiemet „Kauno startuolių“ dalyviams buvo pateikta naujovė. Siekiant kilstelėti renginį į aukštesnį lygį, visi finalininkai buvo pakviesti į paskaitą apie efektyvų verslo idėjų pristatymą. Tokią konsultaciją jiems surengė vienas iš komisijos narių, bendrovės „Startup.lt“ generalinis direktorius Arvydas Bložė. Jis sudėliojo pagrindinius akcentus, kam vertėtų skirti didžiausią dėmesį rengiant idėjų pristatymus, kurie truks vos po 3 minutes. Anot A. Bložės, svarbiausia apie savo sumanymus kalbėti paprastai, aiškiai ir užtikrintai, prieš tai gerai išanalizavus dabartinę rinką, jos trūkumus, problemas, kurias padėtų spręsti startuoliai.

Kaunas jauną verslą laiko svarbiu miesto prioritetu. Pasaulyje esama daug įkvepiančių pavyzdžių, kaip nedideli, bet ambicingi startuoliai savo idėjas išaugina iki klestinčių pasaulinių kompanijų. Kodėl gi tai negalėtų nutikti ir Kaune? Pradžia jau padaryta: programa „Kauno startuoliai“ sėkmingai vyks antrus metus“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)