Liepą taryba vienbalsiai pritarė, kad naujasis pastatas galėtų būti statomas mažesniais negu norminiai atstumais iki žemės sklypo ribos.

Šiuo metu yra registruotas sprendimo projektas, kuris šį sutikimą sustabdytų.

„Verslas yra Kauno augimo variklis, todėl miesto savivaldybė daro viską, kad čia investuojančios įmonės visus leidimus ir suderinimus gautų maksimaliai greitai. Lygiai taip pat buvo ir su liepos mėnesį priimtu tarybos sprendimu dėl „Britanikos“. Deja, bet panašu, kad tada šiek tiek paskubėjome“, – BNS atsiųstame komentare teigia Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Pasak jo, priėmus sprendimą į savivaldybę kreipėsi nepatenkinti Kęstučio gatvėje esančio „vaiduoklio“ kaimynai.

„Jau po priimto sprendimo sulaukėme pagrįstų klausimų ir skundų iš kaimynystėje gyvenančių kauniečių ir ten veikiančių verslų. Bet kokie miesto sprendimai ar verslininkų veiksmai negali pažeisti teisėtų kaimynų interesų. Todėl norime laikinai sustabdyti ano tarybos sprendimo galiojimą, kol detaliai viską išsiaiškinsime ir turėsime visus atsakymus į kilusius klausimus“, – teigė administracijos direktorius.

Sprendimo aiškinamajame rašte nurodoma, jog po sutikimo dėl užstatymo savivaldybė sulaukė šalia planuojamų statybų miesto centre esančio kito viešbučio „Best Baltic“ valdančios bendrovės „Liuks NT“ atstovų rašto.

Be to, buvo nutrauktos projekto viešinimo procedūros.

„Kadangi projektiniai pasiūlymai nebeviešinami ir gali keistis, Kauno miesto savivaldybės administracija šiuo metu neturi informacijos apie konkrečius planuojamus statybos sprendinius minėtame žemės sklype“, – teigiama aiškinamajame rašte.

Sprendimo stabdymui dar turi pritarti Kauno savivaldybės taryba, ji posėdžiaus ateinantį antradienį.

Naują viešbutį Kauno Naujamiestyje planuoja statyti bendrovės „Permira Invest“ valdoma įmonė „K26“.

Viešbutis „Britanika“ pradėtas statyti 1986 metais, tačiau po ketverių metų statyba sustabdyta. 1998-aisiais miesto savivaldybė pasirašė jungtinės veiklos sutartį su bendrove „Britanika“ dėl jo užbaigimo, tačiau planai nebuvo įgyvendinti – 2008-aisiais pasirašyta taikos sutartis, o 2011-aisiais savivaldybė 20 proc. akcijų už 790,7 tūkst. eurų aukcione pardavė neįvardijamam pirkėjui.

Žiniasklaida skelbė, jog nuo 2005-ųjų pastatas buvo išnuomotas Liuksemburgo kompanijai „Matrox Holding A. G.“ – ši nuo 2012-ųjų buvo vienintelė „Britanikos“ akcininkė, be to, ji valdo Lietuvos naftos produktų sandėliavimo ir prekybos bendrovę „Ave-Matrox“.

Įmonę „Permira Invest“ per Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų įmones bei fondus valdo Kipre registruota „It's interactive management Limited“ (buvusi „Lewben Management Limited“).