Įstatyme nurodyta, kad maitinimo įstaigos, turinčios licencijas mažmeninei prekybai alkoholiniais gėrimais, 22.00 - 8.00 val. gali parduoti pilstomus alkoholinius gėrimus ar alkoholinius gėrimus, parduodamus atidarytoje pakuotėje ir tik vartoti vietoje. Tokia įstatymo formuluotė sudaro galimybių piktnaudžiauti, parduodant tiesiog atsuktą alkoholinio gėrimo butelį, kurį pirkėjas išsineša iš prekybos vietos.

"Siūlau įstatyme nurodyti, kad alkoholinis gėrimas turi būti išpilstytas į pardavėjo tarą. Tokiu atveju išsinešti gėrimą iš maitinimo įstaigos bus keblu, o pardavėjas bus įpareigotas ne tik atsukti butelį", - pasiūlymo esmę išdėstė Kauno meras.

ELTA primena, jog Kauno miesto savivaldybė nuolat gauna pranešimų apie prekybos alkoholiu taisyklių pažeidimus viešojo maitinimo vietose, ypač kioskuose ar paviljonuose, kurie neseniai persivadino barais, kavinėmis. Tačiau atitinkamų sankcijų pažeidėjai sulaukia ne visada.

Kaip sakė savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis, "dėl netobulos Alkoholio kontrolės įstatymo formuluotės prekybą alkoholiu kontroliuojančios institucijos susiduria su problemomis fiksuojant pažeidimus".

Alkoholio kontrolės įstatyme numatyta, kad savivaldybių tarybos, atsižvelgdamos į prekybos alkoholiniais gėrimais vietą, gyventojų, bendruomenių ar jų atstovų, visuomeninių organizacijų ar kitų institucijų raštu pateiktą nuomonę, policijos komisariatų pasiūlymus, turi teisę riboti laiką, kuriuo leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, taip pat taikyti kitas sankcijas.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba svarstys klausimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo dviem alkoholiu prekiaujančioms įmonėms. Sprendimo projektas parengtas gavus iš Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento raštus, kuriuose informuojama apie užfiksuotus prekybos alkoholiu pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)