"Projektuodami "Megą" siekėme, kad naujasis prekybos ir laisvalaikio centras ne tik taptų Vidurio Lietuvos simboliu, šių apylinkių gyventojų susibūrimo vieta, bet ir pritrauktų lankytojų į Kauno miestą, skatintų viso regiono plėtrą", - sakė "Mega" valdančios kompanijos BSC valdybos pirmininkas Augustinas Rakauskas.

Jis taip pat yra vienas iš "Senukų" savininkų.

Didelio žmonių srauto projekto rengėjai tikisi dėl patogios centro vietos: per valandą "Mega" yra pasiekiama daugiau kaip 2 mln. Lietuvos gyventojų, per pusvalandį - 0,5 mln. Vidurio Lietuvos gyventojų, o vieno kilometro spinduliu aplink prekybos centrą gyvena maždaug 70 tūkst. žmonių. Pro centrą "Mega" kasdien vidutiniškai pravažiuoja beveik 30 tūkst. automobilių.

Anot A. Rakausko, privalumų turi prekybos ir laisvalaikio centre dominuojanti vienaukštė struktūra, kuri yra patogesnė tiek pirkėjams, tiek prekybininkams. Pagrindinis "Megos" statybų rangovas - bendrovė "YIT Kausta".

Naujajame centre įsikurs maždaug 100 parduotuvių. Didžiausius plotus užims prekybos centrai "Senukai" ir "Rimi Hypermarket", čia veiklą pradės ir naujas kino teatrų operatorius Lietuvoje "Cinamon".

Pramogų zonoje bus įrengtas sporto klubas, boulingas, barai, kavinės ir restoranai. Bendras visų nuomojamų patalpų plotas užims beveik 60 tūkst. kvadratinių metrų. Šalia prekybos ir pramogų centro ketinama įrengti 2,5 tūkst. vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Projekto autoriai žada, kad tik įžengus į "Megą" dėmesį patrauks milžiniškas beveik 170 tūkst. litrų talpos akvariumas, kuriame tarp šimtų egzotiškų rūšių žuvų plaukios šeši rykliai.

Siekiant užtikrinti patogų privažiavimą prie prekybos ir pramogų centro virš automagistralės Vilnius-Kaunas šiuo metu statomas keturių eismo juostų viadukas, sujungsiantis Vytėnų gyvenvietę su Šilainių rajonu.

Viaduko ir privažiavimo kelių statybos BSC kainuos maždaug 13 mln. litų. Tai bus vienos didžiausių privačių investicijų į miesto infrastruktūros ir kelių sistemos plėtrą bei pirmasis už privačias lėšas įrengtas viadukas virš pagrindinės Lietuvos automagistralės.

"Mega" centre planuojama sukurti apie 2 tūkst. darbo vietų.

Prekybos centro "Mega" statybai keturi Lietuvos komerciniai bankai suteikė 30,12 mln. eurų (104 mln. litų) sindikuotą paskolą.

Didelių prekybos centrų plėtros ir valdymo paslaugų bendrovei BSC taip pat priklauso prekybos centras "Banginis". 80 proc. BSC akcijų valdo vieno iš "Senukų" savininko A. Rakausko kontroliuojama įmonė SSPC, likusios akcijos priklauso Vokietijos kompanijai "Pfeifer Development".

Pernai BSC patyrė 0,475 mln. litų nuostolių - 48 proc. mažiau nei 2003 metais (0,928 mln. litų). 2004 metais įmonės pajamos siekė 1,772 mln. litų.

Bendrovė 2004-ųjų pabaigoje turėjo 33,028 mln. litų negrąžintų skolų. Iš jų 31,722 mln. litų yra banko suteikta paskola prekybos centro "Banginis" Vilniuje statybai. Šis centras duris atvėrė pernai lapkričio pabaigoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją