Šiuo metu remontuojamos šešios ir 24 paukštidžių, pirmieji viščiukai į vieną iš jų jau bus atvežti po savaitės. Kitos penkios pradės veikti iki pirmojo ketvirčio pabaigos, antradienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Statiniams atnaujinti numatyta skirti 15 mln. litų, darbai bus užbaigti per dvejus metus. Vėliau Butrimonyse ketinama pastatyti ir 12 naujų paukštidžių. Tuo tarpu rekonstruotame administracijos pastate bus įrengti butai specialistams.

Į paukštyno atstovus jau kreipėsi apie šimtą Butrimonių ir aplinkinių kaimų gyventojų, kurie norėtų čia gauti darbo. Vilniaus paukštyno direktorius Vytautas Tėvelis sakė, jog iš viso bus įdarbinta 100-120 žmonių.

Pasak V.Tėvelio, auganti paukštienos paklausa vidaus rinkoje ir eksportas paskatino plėsti gamybą. Bene 30 tūkst. tonų paukštienos per metus parduodantis Vilniaus paukštynas numatęs, kad atgaivinus senas paukštides Butrimonyse šios produkcijos apyvartą bus galima padidinti 5-6 tūkst. tonų, o pastačius naujas - dar 3-4 tūkstančiais.

"Kauno grūdų" įmonių grupė prieš kelerius metus Alytaus rajone įsigijo ir Domantonių paukštyną, kuris tapo Kaišiadorių paukštyno padaliniu.

"Kauno grūdų" valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys atskleidė, kad ateityje ketina iš Kauno perkelti grūdų perdirbimą į jai priklausantį Alytaus kombinatą, kuriame dabar saugomi grūdai, gaminamas šunų ėdalas, veikia muitinės sandėliai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją