"Nuoseklų "Kauno alaus" pardavimų didėjimą lėmė nuolatos gerėjusi gaminamo alaus kokybė ir natūralus skonis", - sakė "Kauno alaus" generalinis direktorius Alvydas Naujėkas. Anot jo, dar vieną kokybinį šuolį pavyko atlikti spalio mėn. visiškai baigus daryklos modernizavimą. Pilnai baigus rekonstrukciją, gamybos ir išpilstymo į tarą proceso metu alus neturi kontakto su oru, todėl ilgai išlaiko gerąsias skonio savybes.

A.Naujėko teigimu, investicijos leido "Kauno alui" išsaugoti klasikinį alaus gamybos būdą ir skirtingai nei kitos stambesnės daryklos, netaikyti akceleruotų metodų. Dėl ilgo alaus brandinimo proceso (nuo 30 iki 60 dienų) "Kauno alaus" gaminamos alaus rūšių angliarūgštės koncentracija pasiekiama natūraliai.

Pardavimų augimas taip pasiektas bendradarbiavimo su prekybos tinklais ir didmenininkais dėka. Daugiausiai regioninės "Kauno alaus" daryklos produkcijos šiuo metu parduodama "Vilniaus prekybos" ir kaunietiško "Taupyk" parduotuvių tinkluose. Sėkmingai bendradarbiaujama ir su "Norfos", "Saniteks" didmeniniais tinklais.

Kaune parduodama daugiau nei pusė (apie 60 proc.) "Kauno alaus" gaminių, šis alus populiarėja Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Rudeniop taip pat keliskart išaugo "Kauno alaus" pardavimai Alytaus ir Marijampolės miestuose.

Šiuo metu įmonė verda septynias alaus rūšis. Liepos mėn. daryklai pristačius naują alaus šeimą, išpilstytą į BBH stiklinę tarą, didėjo butelinio alaus dalis. Rugsėjo mėnesį pardavimai stiklinėje taroje sudarė tik apie 2 proc., o lapkričio mėn. - jau 15 proc. visų pardavimų.

Populiariausiomis tapo "Kauno" ir "Iceberg" šviesaus alaus rūšys. Šaltuoju metų sezonu išaugo stipresnių "Tvirtovės" ir "Biržiečių" alaus rūšių paklausa. "Dėl natūralaus 1,5-2 mėn. trunkančio gamybos proceso šios "Kauno alaus" rūšys neturi stipriam alui būdingo kvapo, todėl suranda savo ištikimų vartotojų",- sako A. Naujėkas.

"Kauno alaus" daryklą, tuomet besivadinančią "Žalsvyčiu", 2000-jų pabaigoje įsigijo nauji savininkai. Šįmet gamybos modernizavimui skyrusi daugiau kaip 3 mln. litų, kitais metais "Kauno alaus" darykla rengiasi investuoti dar apie 1,5 mln. litų . Šios investicijos bus skirtos pagalbinės gamybos rekonstrukcijai ir pastatų remonto darbams. Per vienuolika šių metų mėnesių "Kauno alaus" apyvarta viršijo 4,2 mln. litų, nuostoliai, patirti dėl žiemą-pavasarį sumažintos gamybos sudaro 0,5 mln. litų, sakoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją