Daugiafunkcinio teniso, sveikatingumo ir laisvalaikio centro statybos vyks 10 mėnesių, investicijų vertė – 2 mln. eurų.

Numatomas Mažosios arenos plotas siekia 2 516 kv. m. 1 980 kv. m bus skirta teniso salei, kurioje bus įrengti trys kortai. Likusį plotą planuojama skirti dušams, persirengimo kambariams, pirties zonai ir treniruočių erdvėms, kur vyks dviračių, jogos ir aukšto intensyvumo grupiniai užsiėmimai (angl. HIIT High Intensity Interval Training).

Mažąją teniso areną projektavo ir statybos darbus vykdo UAB „Simper“, o interjero dizainą kūrė apdovanojimų pelniusi Jungtinės Karalystės bendrovė „Sparcstudio Ltd.“, kurios specializacija – SPA, laisvalaikio ir sveikatingumo įstaigų interjerų projektavimas. Teniso arenos atidarymas – 2019 rugsėjo mėnesį.

Poreikis buvo jaučiamas ilgai

Projektą plėtojančios bendrovės „Islandijos 9“ vadovas Mažvydas Beiga neabejoja, kad teniso arenos poreikis Kaune buvo jaučiamas jau gana ilgą laiką, tad siekiama, jog naujoji erdvė būtų patogi ir maloni kiekvienam užsukusiam sportininkui.

„Kaune susibūrusi labai stipri ir aktyvi teniso mėgėjų ir profesionalų bendruomenė, o dalyvių skaičius sezoniniuose turnyruose vis auga. Jau kurį laiką buvo jaučiamas modernaus, kokybiško teniso centro poreikis. Mūsų vizija – sukurti aukščiausio lygio rakečių sporto šakų kompleksą Kaune. Sieksime, kad sportininkai iš mūsų arenų nenorėtų išeiti, o išėję lauktų progos sugrįžti“, – sako M. Beiga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)