Pranešime rašoma, kad nauja gamykla, kurios statybą palaimino Vičiūnų“ įmonių grupės vadovas Visvaldas Matijošaitis, Žemės Ūkio ministras Kazimieras Starkevičius bei kiti asmenys, perdirbs didelį kiekį Baltijos jūroje sugaunamos žuvies.

Ir ne tik Lietuvoje. Menkė, strimėles, plekšnės, šprotai bus superkamos ir prie Lenkijos, Latvijos ir Estijos jūros krantų. Kita dalis žuvies bus importuojama iš Skandinavijos ir kitų šalių.
Šioje gamykloje žuvis bus perdirbta, supakuota ir visiškai paruošta mažmeninei prekybai. Ją ketinama parduoti vietos rinkoje bei eksportuoti į Europos Sąjungos šalis. Šaldyta strimelė bus vežama ir į Balkanų šalis, kur jas populiaru kepti grilyje.

Šaldyta menkė su „Viči“ prekiniu ženklu bus eksportuojamos į Rusijos ir NVS šalių rinkas.

Visvaldas Matijošaitis
„Baltijos jūroje žvejyba vyksta ne ištisus metus, todėl šalia gamyklos statome ir sandėlių šaldytuvus. Juose bus laikomos žaliavos atsargos, todėl įmonė veiks nenutrūkstamai ir žmonės turės darbo ištisus metus”, – pranešime spaudai cituojamas V. Matijošaitis.

Per mėnesį įmonėje bus pagaminta apie 1 tūkstantį tonų žuvies, o per metus ketinama perdirbti 14,5 tūkst. tonų šviežios ir šaldytos žuvies. Gamyklos vadovai tikisi, kad po kelerių metų gamyba padidės ir bus perdirbama dar daugiau žuvies, mat pajėgumų ir prekybos vietų nepritrūks.

Vietinė rinka yra nedidelė, todėl beveik visa bendrovės "Baltic fish export" produkcija bus eksportuojama.

"Vičiūnų" grupės sprendimą nukreipti investicijas į Kauno LEZ lėmė kelios aplinkybės. Viena svarbiausių — šioje teritorijoje veikiantiems investuotojams pirmuosius šešerius metus nereikia mokėti pelno mokesčio.

Kaunas įsikūręs patogioje produkcijos eksportui vietoje, taip pat šiame mieste lengviau rasti aukštos kvalifikacijos darbuotojų, o jų reikės nemažai — iš viso fabrike dirbs beveik 200 darbuotojų.

Faktai apie naują fabriką:

Investicijos - 37 milijonai litų, iš kurių 25 procentai – Europos Sąjungos parama.
Plotas - 10 tūkst. kv. metrų.
Fabriką stato PST ( Panevėžio statybos trestas).
Dirbs iki 200 naujų darbuotojų.
Per mėnesį bus perdirbta apie 1 tūkstantį tonų , per metus - 14,5 tūkst. tonų šviežios ir šaldytos žuvies.
“Baltic fish export” vadovauja “ Vičiūnų” grupės verslo plėtros direktorius Tomas Bagdonavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)