Trokšta profesionalų

Kaune plečiantis IT bendrovėms, vis labiau trūksta aukščiausios kvalifikacijos specialistų. Į Vilnių dirbti iškeliavusius sistemų architektus, programuotojų komandų vadovus, kokybės inžinierius ir kitus specialistus grįžti kviečia Kaune veikiančios bendrovės.

IT srityje dirbančių įmonių vadovai pripažįsta – pervilioti aukštos kvalifikacijos specialistus nėra paprasta.

Savo vertę žinantiems, profesines aukštumas pasiekusiems IT profesionalams neužtenka vien didesnio atlyginimo. Jiems svarbu profesinio tobulėjimo galimybės, komfortiška atmosfera ir įdomus darbas.Nemokamas maistas, kava, poilsio zonos, kuriose galima žaisti stalo futbolą ir kompiuterinius žaidimus, jau seniai tapo neatsiejama IT bendrovių biurų dalimi.

„Kviesdama į darbą specialistus šių privalumų nė viena bendrovė jau neakcentuoja. Žmonės vieną ar kitą darbovietę renkasi tikrai ne dėl žaidimų kompiuterių, nemokamos kavos ar įspūdingo dydžio televizorių, esančių poilsio kambariuose. Specialistų atlyginimai gana aukšti, todėl visi norintieji žaidimų kompiuterių gali nesunkiai įsigyti patys“, – leidiniui „Savaitraštis Kaunui“ sakė tarptautinės personalo atrankos įmonės „Grafton Recruitment“ atstovė Rūta Jančytė.

Grįžta į Kauną

Situaciją Kauno IT specialistų darbo rinkoje iš esmės pakeitė stambių Didžiosios Britanijos ir JAV korporacijų „Callcredit“ bei „Intermedix“ atėjimas.

Užsienio kapitalo įmonės, steigdamos savo filialus, neturi nei laiko, nei galimybių specialistams ugdyti, todėl, siūlydamos solidžias algas, juos pervilioja iš kitų bendrovių.

„Tarptautinės IT kompanijos Kaune ėmė kurtis kiek vėliau nei sostinėje. Padėtis specialistų darbo rinkoje dabar yra įtempta kaip ir Vilniuje. Vyksta kova dėl darbuotojų, kiekvienas naujas žaidėjas, nauja bendrovė truputį kilsteli atlyginimų kartelę ir visa rinka persiformuoja“, – sakė personalo atrankos įmonės atstovė R.Jančytė.

Ieškant aukštos kvalifikacijos specialistų besiplečiančioms Kauno bendrovėms, vadinamųjų „galvų medžiotojų“ akys dažnai krypsta į Vilniuje dirbančius kauniečius. Geidžiamiausiais kandidatais tampa tie, kurie kiekvieną dieną iš Kauno į darbą sostinėje vyksta automobiliu. Pasiūlius konkurencingą atlyginimą ir geras darbo sąlygas, tokius žmones pervilioti yra lengva.

„Pirmiausia kalbamės, stengiamės šiuos specialistus grąžinti į Kauną. Nes etninį vilnietį suvilioti Kaunu yra gana sunku. Šis miestas turi daug privalumų, todėl čia grįžti nori nemažai žmonių“, – sakė Vilniuje įsikūrusios bendrovės „Grafton Recruitment“ atstovė R. Jančytė.

"Intermedix" įmonė Lietuvoje

Anot personalo atrankų specialistės, sunkiausia Kaunui sugrąžinti tuos specialistus, kurie Vilniuje jau yra sukūrę šeimą ir įsigiję būstą. Darbo rinkoje jaučiama ir kita tendencija − Kaune plečiantis IT bendrovėms, nemažai į sostinę emigravusių kauniečių patys siunčia savo gyvenimo aprašymus, ieško galimybių grįžti į gimtąjį miestą.

Didžiausias turtas – darbuotojai

Nuo 1996 metų Kaune veikianti, tarptautinį pripažinimą pelniusi bendrovė „No Magic“ savo darbuotojams suteikia galimybę dirbti su išskirtiniais klientais: JAV Gynybos departamentu, Federaliniu tyrimų biuru, Nacionaline aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) ir kt.

Dirbant su pasaulinio lygio klientais, kauniečiams reikia sutelkti pačius geriausius specialistus. Bendrovės „No Magic“ Europos padalinio vadovė Gitana Aklienė pripažino – šalies universitetai gana gerai paruošia programuotojus, tačiau kitus specialistus tenka ugdytis patiems.

„Mums visada reikalingi geri „Java“ programuotojai. Šių specialistų dabar itin reikia IT darbo rinkai. Galime priimti ką tik universitetą baigusius programuotojus, bet sistemų analitikus ir sprendimų architektus tenka ruošti patiems. Tai ilgas ir brangus procesas, kiekvienas jaunas darbuotojas gauna mentorių, dirbama pagal mūsų pačių paruoštas mokymų programas“, – pripažino G.Aklienė.

Darbuotojus „No Magic“ vilioja ne tik konkurencingu atlyginimu. Didelę svarbą turi darbo stabilumas, galimybė prisiliesti prie globalių projektų, dirbti su pasaulinio lygio klientais.

„Žmonėms suteikiame galimybę paruošti kokybišką produktą. Jie patys nusprendžia, per kiek laiko sugebės atlikti užduotis. Taip išvengiama streso. Situacijos, kai specialistai „mėtomi“ iš vieno projekto į kitą, o atėjęs vadovas pareiškia, kad tai, prie ko ilgai dirbai, nutraukiama ir niekur nebus panaudota, – labai demotyvuoja specialistus“, – sakė Kaune įsikūrusio JAV kapitalo bendrovės Europos padalinio vadovė.

Modernus biuras – privalumas

„Darbuotojus pritraukia įdomūs projektai, dideli iššūkiai ir profesionalų komanda. Iš jų mokytis ir tobulėti IT specialistams kur kas svarbiau nei įmonės apmokamas sveikatos draudimas. Gaudamas gerą atlyginimą, darbuotojas pats gali už tai sumokėti, tačiau galimybės tobulėti nenusipirksi už jokius pinigus“, – sakė bene didžiausios Kaune veikiančios IT bendrovės „NFQ“ vadovas Paulius Insoda.

Anot pašnekovo, tai ypač aktualu į kolektyvą ateinantiems aukštos kvalifikacijos specialistams. Jiems labai svarbu dirbti su lygiaverčiais specialistais ir nuolat gilinti profesines žinias.

NFQ grupės biuras

Bendrovė „NFQ“ įsikūrė išskirtiniame biure, esančiame Vilijampolės rajone, Brastos gatvėje. Žinomo architekto Gintauto Natkevičiaus suprojektuotos patalpos net tik vizualiai patrauklios, jose įdiegtos moderniausios technologijos.

Patogios, komfortiškos darbo sąlygos šiuolaikiškame biure taip pat tampa papildomu koziriu konkuruojant IT specialistų darbo rinkoje.

„Biuro privalumų, pavyzdžiui, geros vėdinimo sistemos negali vertinti, kol nedirbai tokioje aplinkoje. Pabandžius čia padirbėti, nebesinori kraustytis kitur. Gera atmosfera labai svarbu, nes darbe specialistai praleidžia daugiau laiko nei namuose. Todėl viskas turi būti aukščiausios kokybės“, – sakė P. Insoda.

Pasak „NFQ“ vadovo, Kaune atsiradus daug gerai apmokamų darbo vietų IT specialistams, kauniečiai nustojo kasdien važinėti į darbą Vilniuje.

„Šios kelionės žmones iš tiesų vargina. Automobilyje sugaištamą laiką galima skirti kitiems dalykams – savo artimiesiems, šeimai ar pomėgiams“, – minėjo Kaune ir Vilniuje veikiančios bendrovės „NFQ“ vadovas P.Insoda.

Specialistai – išrankūs

„Pagrindinių specialistų nesuviliosi nei moderniu biuru, nei per langus matomu gražiu peizažu ar nemokomu maitinimu. Pagrindinis kriterijus IT profesionalams renkantis darbo vietą – projektų specifika ir technologijos, su kuriomis tenka dirbti“, – sakė Kaune, Žemųjų Šančių rajone, įsikūrusio JAV bendrovės „Dev Bridge“ padalinio vadovas Viktoras Gurgždys.

Galimybė darbe tobulėti − pagrindinis privalumas viliojant aukštos kvalifikacijos IT profesionalus. Kaip ir „NFQ“ vadovas P. Insoda, V. Gurgždys taip pat minėjo, kad specialistą galima suvilioti darbu tokioje aplinkoje, kur jis galės mokytis ir tobulėti.

Viktoras Gurgždys
„Tai yra pagrindinė motyvacija. Tik paskui galima kalbėti apie pinigus, gražius peizažus ar kitus biuro privalumus“, – sakė „Dev Bridge“ padalinio vadovas V. Gurgždys.

Talentingų specialistų pritraukimas į bendrovę – sudėtingas procesas, vykstantis keliais etapais. Numačius kokios specializacijos darbuotojų reikės, suformuojama nuosekli strategija.

„Vien telefono skambutis aukšto lygio specialistui neužtikrina, kad jis ateis dirbti į tavo įmonę. Specialistai mato, kaip įmonė auga, Sodros duomenys dabar prieinami visiems. Matydami, kad strategija pasiteisino ir įmonė stabiliai auga, jie po kurio laiko prisijungia. Nuoseklumas yra reikalingas visada: ir samdant darbuotojus, ir valdant projektus“, – sakė V. Gurgždys.

Dabar Kaune dirba daugiau nei 120 žmonių. Kitais metais ketinama įdarbinti apie trisdešimt naujų darbuotojų: programuotojų ir kokybės analitikų. Pasak V. Gurgždžio, pagrindiniai vertinimo kriterijai yra galimybė dirbti su įvairiomis technologijomis. Taip specialistas turės potencialą ir bus techniškai lankstus.

„Labiausiai pageidaujami stiprūs, daug pasiekę specialistai. Jų atėjimas labai stiprina komandą. Aplink juos buriasi žmonės, kuriems galima perduoti sukauptą patirtį, įnešti naujovių“, – minėjo V. Gurgždys.

Vilioja galimybe dirbti didelėje korporacijoje

Sparčiai Kaune besiplečiančios JAV korporacijos „Intermedix“ padalinio „Intermedix Lietuva“ vadovas Lukas Jankauskas teigė, kad didelį įspūdį galimam darbuotojui daro organizacijos mastas, aiški, efektyvi ir aukšto lygio organizacinė kultūra.

„Mūsų bendrovėje kiekvienas darbuotojas yra gerbiamas: visada leidžiame atsiskleisti jo entuziazmui ir idėjoms“, – sakė L. Jankauskas.

Per praėjusius metus bendrovėje buvo paaukštinta apie 42 proc. darbuotojų. Kolektyvas skatinamas tobulėti – organizuojami įgūdžių tobulinimo seminarai, užsienio kalbų kursai, sudaromos galimybės stažuotis JAV įsikūrusiuose korporacijos padaliniuose.

„Noriu pabrėžti, kad nesame vien IT bendrovė ar skambučių centras, kaip daug kas klaidingai įsivaizduoja. Mūsų specializacija – sveikatos priežiūros verslo paslaugos, kurias tiekiame JAV rinkai. Mes padedame tiems, kurie gelbsti gyvybes. Mūsų paslaugomis ir sprendimais naudojasi JAV ligoninės, medikai, greitosios pagalbos darbuotojai, valstybinės ir savivaldybių įstaigos, kariuomenė“, – sakė L. Jankauskas.

Korporacijos padalinio biure taip pat galima rasti stalo futbolą, nemokamos kavos, arbatos, pieno, bandelių, vandens, kompiuterinių žaidimų. Darbuotojai gali gauti sveikatos draudimą, nemokamai dalyvauti krepšinio, tinklinio treniruotėse, su didele nuolaida lankytis sporto klubuose ir kt.

„Tai jau įprasta šiuolaikinėse organizacijose ir būtina net aukščiausios klasės profesionalui“, – sakė L. Jankauskas.

„Devbridge Group“ Kaune

Atlyginimai nuolat didinami

Kauno „Žalgirio“ arenoje įsikūrusios Didžiosios Britanijos bendrovės „Callcredit Information Group“ Kauno IT padalinio personalo konsultantė Simona Vabalė tikino – šiuolaikinės įmonės nemini, kad jų biuruose nemokamai tiekiama kava ir maistas, yra atsipalaidavimo zonos su žaidimų erdvėmis.

Pasak britų korporacijos atstovės, verbuojant profesionalus, toks norma tapusių privalumų akcentavimas nuskambėtų tarsi pagyra, kad darbuotojų ieškančios bendrovė įsikūrusi biure su „visais patogumais“ – karštu vandeniu bei tualetu.

„Norint pritraukti IT profesionalus, turime sudaryti tokias sąlygas, kad jiems būtų gera, miela ir šilta. Siekiame, kad darbuotojai vadovautųsi mūsų įmonei priimtinomis vertybėmis ir stengiamės palaikyti gerą atmosferą. Pagarba žmogui, vadovų reakcija į kolektyvo lūkesčius ir kiti fundamentalūs veiksniai lemia žmogaus savijautą darbe“, – sakė S. Vabalė.

Britų bendrovė lietuvius vilioja ir galimybe dirbti pasitelkus naujausias technologijas, padedančias apdoroti milžinišką duomenų kiekį.

„Svarbu darbuotojams suteikti visapusiško komforto ir savirealizacijos galimybes. Norime, kad jis darytų tai, ką daro geriausiai ir būtų sėkmingas. Taip jis gali nuolat kelti kvalifikaciją, augti kaip specialistas“, – sakė „Callcredit Information Group“ atstovė S.Vabalė.

Kalbėdama apie materialinį suinteresuotumą, britų bendrovės padalinio personalo konsultantė akcentavo, kad didesnis atlyginimas imponuoja tik pradedantiesiems IT sektoriaus darbuotojams.

„Kalbant apie patyrusius, IT rinkoje vertę turinčius specialistus, jie nėra viliojami didesniu atlyginimu. Įvairiose kompanijose šiai profesionalų kategorijai mokami maždaug vienodi atlyginimai, todėl pasiūlius keliais šimtais eurų daugiau žmogus tikrai neišeis iš ten, kur jaučiasi gerai ir auga kaip specialistas“, – sakė S.Vabalė.

Kaune veikiančio „Callcredit Information Group“ padalinio atstovė atskleidė paslaptį, kaip milžiniškos konkurencijos sąlygomis išlaikyti IT specialistus. Bendrovė užsako darbo rinkos tyrimus ir seka atlyginimus kitose kompanijose.

„Reaguodami į pokyčius darbo rinkoje savo darbuotojams už jų darbą atlyginti stengiamės sąžiningai. Todėl kiekvienais metais peržiūrime darbuotojų atlyginimus“, – sakė S. Vabalė.