Pasaulio turizmo sektorius per 2011 m. išaugo 4,5 proc., Europoje fiksuojamas 6 proc. augimas, o Lietuvoje – net 20 proc. Šiais metais šalyje apsilankė 1,75 mln. turistų, o pernai šis skaičius siekė 1 mln. Paskaičiuota, kad praėjusiais metais kiekvienas atvykėlis Lietuvoje paliko beveik po 2 tūkst. litų, skelbia Kauno m. savivaldybė.

Turizmo plėtros augimas Kaune beveik pasivijo bendrą šalies vidurkį ir siekia 18 proc. Daugiausia į miestą atvyksta vokiečių, suomių, baltarusių, lenkų, rusų ir latvių, o ilgiausia (2–3 naktims) linkę apsistoti suomiai, švedai ir britai.

„Džiugu, kad dėmesys rodomas ne tik Vilniui, Druskininkams, Neringos miestui, bet ir Kaunui. Tai iš dalies ir mūsų darbo pripažinimas, ir departamento bei miesto bendradarbiavimo rezultatas. Prisimenu, kai 2008 metais tik buvo kalbama apie „Ryanair“ bazės steigimą, o štai šiandien oro uosto keleivių srautas jau išaugęs dvigubai, ir peržengė 800 tūkstančių ribą. Miesto vadovybė dės visas pastangas, kad nuo 2014 metų pro Kauną eitų ir geležinkelio „Rail Baltica“ vėžės atšaka. Tikiu, kad oro uosto pavyzdys pasitvirtins ir Kauno geležinkelio stoties atveju, nes Europos patirtis rodo, jog Europos turistai mėgsta ne tik lėktuvus, bet ir traukinius“, – teigė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Šiais metais per Hanzos dienas ir Europos vyrų krepšinio čempionatą tarp užsieniečių dar labiau išgarsėjęs Kaunas jau ruošiasi kitų metų šventei – Napoleono I armijos persikėlimo per Nemuną inscenizacijai. Ja jau susidomėjo Prancūzijos ambasada, o Krašto apsaugos ministerija pažadėjo prisidėti prie šio renginio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją