Visos šios kompanijos turi daug investuotojų, tačiau "Pax-Bank" akivaizdžiai prasilenkė su krikščioniška morale. Vatikanas ne kartą pasmerkė visas šias veiklas, į kurias investavo šis, dar 1917 metais vienuolių katalikų įsteigtas, bankas, kuris yra seniausia Vokietijos bažnytinė finansų institucija.

1968 metais paskelbta popiežiaus Pauliaus VII enciklika "Humanae vitae" draudžia naudoti kontraceptines priemones. Nepaisydamas to, "Pax-Bank" įsigijo amerikiečių farmacinės produkcijos gamintojos "Wyeth", kuri ir gamina tokius preparatus, vertybinių popierių už 159 tūkst. eurų. Pernai "Wyeth" išleido rekordinę pinigų sumą hormoninio kontraceptiko "Lybrel" reklamai.

Drauge su kita katalikiška finansų institucija "Liga-Bank" šis bankas taip pat nusipirko tarptautinio koncerno BAE Systems, kuris specializuojasi atominių povandeninių laivų, raketinių sistemų ir karo lėktuvų gamyboje, akcijų maždaug už 600 tūkst. eurų.

Tačiau didžiausios "Pax-Bank" investicijos nukeliavo į tabako pramonę. Už "British American Tobacco" ir "Imperial Tpbacco" akcijas bankas sumokėjo daugiau kaip 870 tūkst. eurų.

"Pax-Bank" stebėtojų tarybos vadovas yra Kelno katedros klebonas Norbertas Feldhoffas. Remiantis paties banko informacija, jo klientai yra "bažnytinės ir su ja susijusios institucijos, katalikų ordinai, ligoninės, labdaros organizacijos, katalikų nuosavybės firmos, teologijos studentai".

Kai šia tema susidomėjo vokiečių žiniasklaida, banko vadovybė gavo atsiprašyti už "neapgalvotas investicijas" ir pažadėjo, kad visi panašūs vertybiniai popieriai bus nedelsiant parduoti, o klientai nepatirs jokios žalos.