„Biudžetas, kuris pateiktas vakar, skirsis nuo to, kurį Seimas priims. Bet kokiu atveju, priėmus mokestinius įstatymus, mes visus sprendimus perkelsime iš liepos 1 dienos, kaip siūlo Vyriausybė, į sausio 1 dieną. Tai yra ir pensijų didėjimas, vaiko pinigų klausimas: 60 ir 100 eurų bus nuo sausio 1 dienos ir 70-100 eurų – nuo liepos 1 dienos. Tai yra sprendimai, kurie yra aptarti su Vyriausybe, tai nėra nederinta“, – antradienį žurnalistams Seime aiškino R. Karbauskis.

Politiko teigimu, Vyriausybės pirmadienį deklaruoti pasiūlymai iki liepos atidėti vaiko pinigų didinimą buvo, nes, pasak jo, Ministrų Kabinetas nenutuokia, ar Seimas sugebės priimti konkrečius mokestinius įstatymus. Savo ruožtu R. Karbauskis tvirtina žinąs, kad problemų šiuo klausimu Seime nekils.

„Vyriausybė neturi aiškumo dėl mokestinių įstatymų priėmimo, mes esame įsitikinę, kad mums užteks balsų, todėl aš jau šiandien galiu šnekėti apie tai, kaip bus“, – sakė R. Karbauskis.

Jis patikino, kad diskusijas keliantys ir nevienareikšmiškai vertinami įstatyminiai pasiūlymai sulauks pritarimo.

„Ir bankų, ir prekybos tinklų, ir sutvarkytas taršos mokestis – visi jie bus priimti nuo sausio 1 d.“, – pabrėžė „valstietis“, pridurdamas, kad, be jokių abejonių, už juos balsuos visi valdantieji.

Vyriausybė pirmadienį pritarė pakoreguotam valstybės ir savivaldybių biudžeto projektui, kuriuo siūloma, kad nuo 2019 metų sausio 1 dienos vidutinė senatvės pensija didės 30 eurų, o vaiko pinigų universalioji dalis bus didinama nuo liepos 1 dienos.