„Net įvertinus šį periodą, kai mes jau po truputėlį galime pradėti pirmuosius skrydžius ir bent dalinai atnaujinti tam tikras skrydžių programas, kovo trylikta bus ta diena, kai bus metai, kai esame užsidarę. Taigi jau beveik metai, kai gyvename karantine, tikimės, kad ateinanti vasara bus laisvesnė keliaujantiems, ir kad mes ne tik išmokome gyventi su karantinu, bet tikimės, kad padės vakcinacija, skiepų pasai.

Šalys, kurios orientuotos į turizmą pateiks tam tikrų sprendimų, kurie bus palankesni ir saugesni keliautojams. Matome, kad keliautojai planuoja keliones ir jau šiuo metu vyksta gana aktyviai rezervacijos tiek į Europos kurortus, žinoma, Turkija yra numeris vienas, kuomet vasarą didžioji dalis gyventojų būtent renkasi šią kryptį“, – sako specialistė.

Tiesa, užtikrintumo dėl ateities nėra daug, nes vis dar nėra aišku, kaip keisis situacija ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse.

„Tačiau lieka neaišku, kaip keisis situacija pasaulyje, kiek dar turėsime bangų. Jau dabar girdime, kad į kai kurias šalis jau yra atėjusi trečioji banga. Nežinomybė yra natūrali, tačiau mums optimizmo duoda vakcinacija. Aišku, tikėtis, kad per vasarą didžioji dalis keliautojų bus paskiepyti, turbūt nereikėtų tikėtis, bet matome, kad didelė dalis žmonių, kurie prasirgo, arba turi susiformavusį imunitetą, jau ir dabar keliauja, jie nesibaimina. Dėl ateities tikrai nesame užtikrinti, ne tik dėl keliautojų, bet dėl ligos plitimo arba jos sustabdymo.“

Maldyvai

Ragina nebijoti keliauti

Paklausus, ar dabar geras metas planuoti keliones, specialistė užtikrinto, kad kiekvienas keliautojo išleistas euras kelionei yra apdraustas, todėl žmonės gali būti ramūs.

„Aš manau, kad per šiuos metus mes jau išmokome daug ko, tiek kelionių organizatoriai, dėjome dideles investicijas į klientų informavimą, taip ir keliautojai, kurie atideda renginį, lygiai taip pat atideda ir kelionę, jeigu to reikia. Visas sąlygas mes suteikiame ir suteiksime, jeigu nutiktų blogasis scenarijus. Vėlgi grįžtame prie to, kad jau atsiskaityta su visais keliautojais, kurie buvo pateikę prašymus už neįvykusias keliones.

Dabar mes pateikiame greitus pasiūlymus kitai datai, esame lankstūs pakeisti kelionės kryptį. Pamokas išmokome, esame pasirengę visiems scenarijams. O keliautojai gali būti ramūs – kaip ten bebūtų, ne tik mes esame pasiruošę suteikti keliautojams visas galimybes, bet turime ir visas garantijas. Kiekvienas įneštas keliautojo euras yra apdraustas, taip pat mes turime savo įsipareigojimus.“

Mato pagrindo kainoms didėti

Pasiteiravus, kas bus su kainomis, moteris taip pat pabrėžė, kad dar sunku prognozuoti, tačiau prielaidų kainoms didėti, tikrai yra.

„Sunku prognozuoti, kaip keisis kainos. Bet kokiu atveju viešbučių darbas bus apribotas, žmonių nebus galima šimtu procentu apgyvendinti, lygiai taip pat mes matome pagrindo brangti kelionėms, nes atsiranda papildomų saugumo reikalavimų, išauga galutinė kaina privalomiems testams.

Mes labiau matome tendenciją, kad kelionės turėtų brangti, bet sunku prognozuoti, kokia bus vasara, kokia bus konkurencinė aplinka, kokia bus pasiūla, koks bus konkurencinis vieno ar kito kelionių organizatoriaus pranašumas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)