Bazinė palūkanų norma buvo padidinta 25 baziniais punktais iki vieno procento.

Reguliuotojo nuomone, toks palūkanų normos didinimas yra pagrįstas, atsižvelgus į didesnį nei prognozuota bendrojo vidaus produkto (BVP) prieaugį antrąjį ketvirtį ir į centrinio banko nuomonę, esą ekonomikos plėtra tampa vis intensyvesnė, sparčiai augant užimtumui ir pajamoms.

„Būsima palūkanų normų dinamika priklausys nuo ekonominių duomenų ir situacijos finansų rinkoje, nes būtent tai nulemia infliacijos prognozę“, - teigiama centrinio banko pranešime.

„Ypatingas dėmesys bus skiriamas darbo rinkos sąlygoms. Be to, atsižvelgus į išaugusią namų ūkių skolų naštą, bus atidžiai stebima, kaip jautriai reaguoja ekonomika į didesnes palūkanų normas“, - pranešė reguliuotojas.

Kanados centrinis bankas pranešė, kad, nors infliacija išlieka žemiau 2 proc. tikslinio lygio, pastebimas nežymus vartotojų kainų indekso (VKK) augimas, rodantis, kad laikinųjų kainų sukrėtimų neigiamas poveikis slūgsta ir kad ekonomika stiprėja.

Centrinis bankas pakartojo, kad didelės geopolitinės rizikos ir netikrumas dėl tarptautinės prekybos bei biudžeto politikos išlieka, dėl to daugelio pagrindinių valiutų atžvilgiu JAV doleris silpsta.

„Šiame kontekste Kanados doleris auga, tai taip pat atspindi atitinkamą Kanados ekonomikos stiprėjimą“, - teigė reguliuotojas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją