„Bloga žinia ta, kad visose 10 sąraše nurodytų šalių mažėja už mokesčius gaunamos pajamos, didėja nedarbas, auga infliacija ir didėja biudžeto skylės“, – teigia „Cheapflights“ savo pranešime apie vietas, kurioms labiausiai reikalingi turistų pinigai („Travelnomics Economic Stimulus Guide: A Report on the Destinations That Need Your Money the Most“).

„Tačiau gera žinia yra ta, kad tuo pat metu tai yra žavios kelionių vietos, kurios vilioja savo kultūra ir vaizdingomis vietomis,“ - priduriama pranešime.

Atkreipiamas dėmesys, kad dešimtuko šalyse yra nukritusios kainos. Pavyzdžiui, Islandijoje pinta alaus kainuoja vidutiniškai du eurus (7 litus), palyginus su septyniais eurais (27 litais) iki 2008 m. spalio mėn., teigia „Cheapflights“. Taip pat atpigo automobilių nuoma ir viešbučiai.

Bendrovės rinkodaros skyriaus vadovė Meredith Hanrahan pabrėžė tai, kad šiuo metu Kanados doleris yra stipri valiuta ir šios šalies ekonomika yra palyginti stipri.

„Dabar kanadiečiams yra gana palankus laikas tyrinėti naujas kelionių vietas ir suteikti šalims ekonominį stimulą“, – teigia ji.

„Cheapflights“ taip pat nurodo 10 valstijų, kurias lapkričio mėn. CNN įvardijo, kaip JAV valstijas, kuriose kilo daugiausiai problemų dėl recesijos: Arizona, Kalifornija, Florida, Ilinojus, Mičiganas, Nevada, Naujasis Džersis, Oregonas, Rod Ailandas ir Viskonsinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją