Spalio 29-31 dienomis "Kalnapilyje" buvo atliktas sertifikacinis auditas atitikties ISO 9001 sertifikatui gauti. Jį atliko pasaulyje gerai žinomos Prancūzijos sertifikacijos įstaigos "Bureau Veritas Quality International" (BVQI), turinčios savo padalinį ir Lietuvoje, auditoriai, pranešė "Kalnapilio" atstovė spaudai.

Pasak pranešimo, artimiausiomis dienomis "Kalnapilis" iš BVQI atstovybės Londone lauks pranešimo apie sertifikato išdavimo datą, kuri, kaip tikimasi, bus ne vėliau kaip šių metų lapkri čio mėnesį.

"Kokybės sistemos diegimas - ne vienadienis, o labai ilgas procesas. Galima sakyti, jog tam ruošėmės laipsniškai, nuo pat įmonės modernizavimo pradžios - 1995-ųjų", - teigė "Kalnapilio" generalinis direktorius Remigijus Šydeikis.

Pasak jo, atitikties sertifikatas parodo, kad sutvarkytas bendrovės valdymas, gamybos ir paslaugų procesas, kiekvienas darbuotojas turi aiškiai apibrėžtas savo funkcijas ir dirba kokybiškai.

Be to, anot "Kalnapilio" vadovo, šis sertifikatas atveria vartus ir į Vakarų šalių rinkas. "Tikimės, jog atitikties ISO 9001 sertifikatas praplės galimybes atsirasti naujų verslo partnerių ir kitose užsienio šalyse", - sakė R.Šydeikis.

Šiuo metu "Kalnapilis" dalį pagaminto alaus eksportuoja į JAV bei Angliją, tačiau ne itin daug, palyginti su bendrais įmonės pardavimais.

Panevėžio alaus daryklos pardavimai per dešimt mėnesių, palyginti su tuo pačiu 2000-ųjų laikotarpiu, sumažėjo 10,5 proc. nuo 3,533 mln. iki 3,161 mln. dekalitrų. Šiemet "Kalnapilis" užima apie 17 proc. Lietuvos alaus rinkos.

Danijos bendrovė "Brewery Group", šiuo metu valdanti 86,6 proc. "Kalnapilio" įstatinio kapitalo, antradienį paskelbė oficialųjį pasiūlymą supirkti likusias Panevėžio įmonės akcijas.

"Kalnapilio" akcijos kotiruojamos Nacionalinės vertybinių popierių biržos Oficialiajame sąraše. Šiuo metu įmonės vertė rinkoje siekia 154,832 mln. litų.

"Brewery Group" taip pat priklauso 97,72 proc. kitos Lietuvos alaus daryklos - "Vilniaus Tauro" akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją