„Mažesnės elektroninės parduotuvės dažnai prekes užsakinėja iš Lenkijos, Latvijos ar kitų šalių, neturi savo serviso Lietuvoje, todėl vienintelė galimybė suteikti garantinį aptarnavimą tokioms prekėms – vežti jas į šalį, iš kurios yra atvykusios. Deja, apie tai perkant prekę nėra informuojama, rašoma, kad prekė turi garantiją, tačiau nedetalizuojama, kad ji Lietuvoje taisoma būti negali.

Tokių atvejų – ne vienas ir visi jie dažniausiai pasitaiko su nedidelėmis, mažai žinomomis elektroninėmis parduotuvėmis. Savo garantinį servisą Lietuvoje siūlančių elektroninių parduotuvių yra vos kelios, visos kitos negali užtikrinti kokybiško garantinio aptarnavimo“, – komentuoja „GV Group“, valdančios parduotuves „Elektromarkt“, direktorius Tomas Čivilis.

Mažos elektroninės parduotuvės retai turi savo servisus

Kaip pastebi T. Čivilis, atvejų, kad pati elektroninė parduotuvė klientams aiškiai pasakytų, jog garantinis aptarnavimas gali būti suteikiamas tik vienoje iš užsienio šalių, nepasitaiko. Visi rašo, kad taikoma įprastinė dvejų metų garantija, tačiau nedetalizuoja, kaip ji įgyvendinama. Tad norint perkant internetu gauti tinkamą, Lietuvoje vykdomą garantinį aptarnavimą, vertėtų žinoti kelis pagrindinius dalykus, rašoma pranešime spaudai.

Patariama vengti pirkti prekes iš neaiškių, mažai žinomų ar naujų internetinių parduotuvių. Patikrinti ir įvertinti jų patikimumą gali būti labai sunku, arba tiesiog neįmanoma.

Prieš perkant taip pat patartina pasidomėti, ar ta parduotuvė tusi savo garantinį servisą. Kartais pasitaiko atvejų, kai parduotuvės neturėdamos garantinio aptarnaujamo paslaugos ją perka iš kitos įmonės. Todėl norint išvengti nesusipratimų patartina prieš perkant tuo pasidomėti ir susisiekti su pačia parduotuve. O saugiausia, be abejonės, pirkti iš didelių ir gerai žinomų elektroninių parduotuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)