Maxima“ prekybos tinklo parduotuvės pirmąją Velykų dieną, balandžio 9 d., nedirbs visoje Lietuvoje, o antrąją – veiks įprastai.

„Velykos yra svarbiausia pavasario šventė, kurią minime su artimaisiais, todėl dar prieš keletą metų priėmėme sprendimą, kad visi „Maxima“ tinklo darbuotojai Velykų sekmadienį galėtų ilsėtis, skirti laiko sau bei šeimai“, – sako „Maximos“ prekybos departamento direktorė Liusana Krivonė.

Pirmąją Velykų dieną šeštus metus iš eilės nedirbs ir visos „Lidl“ parduotuvės. Antrąją šventinę dieną jos duris atvers nuo 8 val. ir dirbs įprastu grafiku.

„Nedirbti per didžiąsias metų šventes jau tapo mūsų tradicija, kurią tęsiame ir toliau. Šv. Velykas visi mūsų darbuotojai galės sutikti su savo šeimos nariai ir artimaisiais bei skirti jiems visą savo dėmesį. Šią iniciatyvą palaiko tiek mūsų darbuotojai, tiek ir pirkėjai“, – teigia „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostinas Roussev-Peine`as.

Per Velykas ilsėsis ir visi prekybos tinklo „Norfa“ darbuotojai. Balandžio 9 d. „Norfos“ parduotuvės nedirbs, o balandžio 10 d. duris jos atvers šiek tiek vėliau nei įprastai – nuo 9 valandos.

„Iki“ pasitelks technologijas

Pirmąją Velykų dieną galimybių apsipirkti turės „Iki“ ir „Rimi“, „Aibės“ prekybos tinklų klientai.

Įprastos „Iki“ parduotuvės balandžio 9 d. nedirbs, tačiau vilniečiai apsipirkti galės trijose nedidelėse visą parą veikiančiose savitarnos parduotuvėse.

„Siekiame, kad prekybos tinklo darbuotojai turėtų galimybę pasidžiaugti šventėmis ir daugiau laiko praleistų su artimaisiais ar draugais. Todėl Velykų sekmadienį tradicinės mūsų tinklo parduotuvės nedirbs, tačiau šeštadienį prieš šventę ir antrąją

Velykų dieną veiks įprastai. Tuo tarpu Vilniuje pirkėjai galės visą parą, net ir Velykų sekmadienį, apsipirkti mūsų autonominėse parduotuvėse“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Parduotvė „IKI Express“

Šiuo metu „Iki“ prekybos tinklas sostinėje jau yra atidaręs tris autonomines parduotuves, veikiančias be darbuotojų – jos įsikūrusios Didžiojoje g., ant Baltojo tilto ir „Neste“ degalinės teritorijoje Savanorių pr. 187d.

Velykų sekmadienį bus uždarytos ir dauguma „Rimi“ prekybos centrų, tačiau nuo 10 iki 18 val. veiks 33 budinčios parduotuvės, įsikūrusios didžiuosiuose miestuose ir apskričių centruose bei kurortuose. Per šiųmetines pavasario šventes tokių budinčių parduotuvių „Rimi“ turės dvigubai daugiau nei pernai.

„Tokį darbo grafiką pasirinkome atsižvelgdami į pirkėjų poreikius. Siekiame, kad šventinio šeimos stalo patiekalams pritrūkę ingredientų žmonės turėtų galimybę jų įsigyti ir kulinariniai planai nesusijauktų. Be to, ne visi Lietuvos gyventojai Velykas švenčia tuo pačiu metu – mūsų miestuose bei miesteliuose gyvena ir kitų tautybių, skirtingas religijas išpažįstančių žmonių, kuriems svarbu turėti galimybių įsigyti reikalingų prekių. Šiais metais atsižvelgėme ir į didžiųjų miestų priemiesčių, kurortinių miestų gyventojų poreikius – artimiausia jiems parduotuvė turėtų būti pasiekiama patogiu laiku“, – sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Balandžio 9 d. veiks šios budinčios „Rimi“ parduotuvės:

  • Vilniuje: Žirmūnų g. 64, Kedrų g. 4, Jeruzalės g. 4, Vydūno g. 4, Zarasų g. 5, Architektų g.19, Šiaurės g. 37, Didžioji g. 28, Ateities g. 81, Rygos g. 8, Vikingų g. 3, Pavilnionių g. 22;
  • Kaune: Savanorių pr. 346, Vytauto pr. 24, Baltijos g. 58, Prancūzų g. 81, Europos pr. 43, Romainių g. 67, Juozapavičiaus pr. 11, Vandžiogalos pl. 112;
  • Klaipėdoje: Taikos pr.64, Liepojos g. 27, Nidos g. 1, Dangaus g. 34;
  • Šiauliuose: Gegužių g. 30 ir Piktmiškio g. 75;
  • Panevėžyje: g. 82;
  • Alytuje: Naujoji g. 7E;
  • Mažeikiuose: Žemaitijos g. 38;
  • Ukmergėje: Vytauto g. 60;
  • Palangoje: Malūno g. 10;
  • Trakuose: Vytauto g. 90;
  • Druskininkuose: Vilniaus al. 22.


Antrąją Velykų dieną visos „Iki“ ir „Rimi“ parduotuvės dirbs įprastu laiku.

Apsipirkti pirmąją Velykų dieną galės ir didelė dalis didžiausio pagal parduotuvių skaičių tinklo „Aibė“ klientai. Kaip Delfi informavo „Aibės“ rinkodaros vadovė Vitalija Ročė, kiekviena aljanso parduotuvė dėl darbo laiko per šventes sprendžia savarankiškai.

„Parduotuvės individualiai sprendžia, kada pradėti ir baigti darbą ir ar apskritai dirbti. Tačiau preliminariais duomenimis, sekmadienį ilgiau ar trumpiau dirbti turėtų daugiau kaip pusė „Aibės“ prekybos vietų, tai yra apie 400 parduotuvių“, – sako V. Ročė.

Kvies į kiną ir į boulingą

Tradiciškai pirmąją Velykų dieną nedirbs ir „Akropoliai“, išskyrus kai kurias pramogų erdves ir restoranus.

Vilniaus „Akropolyje“ pirmąją Velykų dieną lankytojų lauks kino teatras „Apollo kinas“ ir sporto baras „O‘Learys“, dirbsiantys nuo 12 iki 22 val. Iš restoranų tądien veiks tik „Burger King“, lankytojus aptarnausiantis 12–22 val.

Vilniaus Akropolis

Klaipėdos „Akropolyje“ balandžio 9 d. veiks kiek daugiau pramogų erdvių. Čia nuo 12 iki 22 val. bus galima apsilankyti kino teatre „Forum Cinemas“, pačiuožinėti ledo arenoje ir pramogauti „Apollo boulinge“. Pirmąją Velykų dieną lankytojų taip pat lauks visi restoranai, dirbsiantys nuo 12 iki 22 val.

Šiaulių „Akropolyje“ Velykų sekmadienį nuo 12 iki 22 val. veiks kino teatras „Forum Cinemas“ ir „Apollo boulingas“. Tuo metu antrąją Velykų dieną, balandžio 10-ąją, prekybos ir pramogų centrai „Akropolis“ dirbs įprastu grafiku

Tuo metu Kauno prekybos prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ balandžio 9 d. nedirbs nei parduotuvės, nei pramogų ir maitinimo vietos. Pasak „Megos“ valdytojų, sprendimas nedirbti per didžiąsias metų šventes jau tapo tradicija. Antrąją Velykų dieną prekybos ir pramogų centas dirbs įprastu grafiku, tik kai kurios parduotuvės, pavyzdžiui, „Senukai“ duris atvers valanda vėliau nei įprastai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją