Numatyta, kad neigiamai temperatūrai nukritus žemiau dešimties laipsnių, darbdaviai privalo dirbantiesiems lauke ar nešildomose patalpose leisti pailsėti po 10 minučių kas pusantros valandos, taip pat juos aprūpinti specialiais darbo drabužiais, saugančiais nuo šalčio. Būtina patikrinti ir lauke naudojamą techniką. Pabrėžiama, jei oro sąlygos kelia grėsmę darbuotojų sveikatai, darbai turi būti nutraukti.

„Daugiau nusiskundimų iš dirbančiųjų patalpose. Jie mažai gali daryti įtaką savo darbo sąlygoms, yra priklausomi nuo darbdavio, kuris turi užtikrinti šildymą. Darbdaviai, taupydami ar dėl kažkokių kitokių priežasčių, neužtikrina optimalių sąlygų dirbti saugiau, be skersvėjų ir šilumoje“, – teigia VDI Nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų skyriaus darbo inspektorė Rita Zubkevičiūtė.

„Jeigu asmuo mato, kad gali sušalti, turi iš karto eiti šildytis, apie tai pranešti savo tiesioginiam vadovui arba darbuotojų saugos sveikatos specialistui, jeigu tokį randa įmonėje, na, ir kritiniu atveju – skambinti į valstybinę darbo inspekciją“, – sako R. Zubkevičiūtė.