Suaugusieji daugiausia vaišinasi jūros gėrybėmis, o vaikai bent dvi dienas gyvi vien šokoladu. Didžiausia pramoga jiems – tėvų išslapstytų šokoladinių kiaušinių paieškos kieme, praneša LRT RADIJAS, apžvelgdamas Australijos verslo naujienas.

Šokoladui vienas šalies gyventojas priešvelykiniu laikotarpiu vidutiniškai išleidžia 50 dolerių ir daugiau.

Vien parduotuvių tinklas „Coles“ planuoja parduoti 3 tūkst. tonų velykinio šokolado, „Woolworths“ – daugiau kaip 13 mln. gaminių.

Įvairiausių dydžių zuikučių, kiaušinių ir jų rinkinių bei dovanų paketų gamintojai ir pardavėjai ne veltui stengiasi: tos pačios rūšies šokoladas, parduodamas paprastomis dienomis, būna 20–200 proc. pigesnis.

Sidnėjaus Karališkoji Velykų paroda

Didįjį penktadienį Australijoje neveiks jokia parduotuvė, aludė, restoranas. Uždaryta viskas, išskyrus Sidnėjaus Karališkąją Velykų parodą. Šis didžiausias Australijoje ir šeštas pagal̃ dydį pasaulyje renginys Sidnėjuje jau beveik du šimtus metų „atveda kaimą į miestą“.

Dvi savaites 40 tūkst. žemės ūkio atstovų Homebušo olimpiniame stadione demonstruos savo išaugintas gėrybes. Konkursuose ir apžiūrose dalyvauja apie 14 tūkst. gyvūnų – arklių, galvijų, avių, kiaulių, ožkų, alpakų ir naminių paukščių. Vertinami 3 tūkst. šunų, kur kas mažiau kačių ir net žiurkių bei pelių.

Vaikų, kuriems kaip tik atostogos, laukia daugybė atrakcionų ir tradiciniai parodos krepšeliai su žaislais ir skanumynais.

Paskelbti gyventojų surašymo duomenys

38 metų anglų kilmės moteris, kurios abu tėvai gimę Australijoje, ištekėjusi, turi du vaikus, baigusi vidurinę mokyklą, gyvena trijų miegamųjų name, garaže turi du automobilius, o namų ruošai per savaitę skiria 5–15 val.

Taip atrodo Australijos statistikos biuro paskelbtas tipiškas Žaliojo žemyno gyventojas. Tai pradiniai duomenys, pagal gyventojų surašymą 2016 m.

Tipiškas vyras – metais jaunesnis ir namų ruošai skiria mažiau nei penkias valandas per savaitę.

Prieš 105 metus, per pirmąjį gyventojų surašymą, tipiškas australas buvo 24 metų vyriškis. Nuo 1979 m. moterų Australijoje daugiau negu vyrų.

Tipiškas migrantas šalies mastu yra 44 metų vyriškis, gimęs Anglijoje, bet Naujajame Pietų Velse jis bus kinų kilmės, o Kvynslando valstijoje – atvykęs iš Naujosios Zelandijos.

Daugėja „cukrinių mažučių“

Netipiškomis australėmis reikėtų pavadinti jaunas merginas, ieškančias neįpareigojančios draugystės su vadinamaisiais „sugar dadies“ – „cukriniais tėtušiais“.

Didžiausia pasaulyje šios rūšies pažinčių agentūra SeekingArrangements.com jas vadina „sugar babes“ – „cukrinėmis mažutėmis“. Pasak agentūros, tarp jos klientų yra 100 tūkst. Australijos studenčių, kurioms reikalinga parama baigti aukštąjį mokslą.

Agentūros atstovė Alexis Germany teigia, kad merginoms nedaromas spaudimas atsilyginti intymiais santykiais.

Vidutinės „cukrinės mažutės“ pajamos per agentūrą – apie 2 700 dolerių per mėnesį.