„Kad nebūtų tiesiog tokia viltis, kad viskas kažkaip pajudės į pliusą ir mūsų verslas išsisuks, turėtų egzistuoti kažkoks pagrindas padarytas, kad būtų galima to tikėtis. Tu turi dėti kažkokias pastangas ir sakyti kodėl, viena ar kita priemonė suveiks. Po kol kas aš negirdžiu viso tokio dalyko. Todėl man yra sunku patikėti, kad čia mes su pliusu kažkur išeisime, nes po kol kas nesame nieko rimto padarę“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė A. Vizickas.

Pricer.lt vadovas tvirtino, kad šiuo metu Lietuvoje yra nepakankamai kreipiama dėmesio į rinkos situaciją, nors kitos Europos Sąjungos (ES) valstybės jau yra pasiruošusios recesijos atėjimui.

„Aš manyčiau, kad šios situacijos, kuri yra susidariusi rinkoje, jos ignoruoti negalima. Nes po to vėl bus kažkokie naktinių mokesčių koregavimai ar dar kažkokie nauji dalykai ir pokyčiai, kuriuos staiga sužinosime ryte atsibudę. Dar šių metų pavasarį, nesant jokiai krizei, kitos šalys pradėjo įvedinėti infliacinius skydus. Dabar mes sakome, kad vis tiek bus pliusas, nors daugelis šalių jau sako, kad recesija yra atėjusi“, – aiškino jis.

Jo manymu, mes esame užsidėję „rožinius akinius“, kuriuos reikėtų nusiimti ir pradėti vykdyti politiką, paremtą statistiniais duomenimis ir kitų ES valstybių pavyzdžiais.

„Reikia išeiti iš to burbulo, pažiūrėti į statistiką, pažiūrėti, ką daro mūsų kaimynai, kas pas juos vyksta ir labai aiškiai nusipieš situacija kuri iš tikro yra ir ką daryti“, – teigė A. Vizickas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)