Kainų komisijos paskelbtuose dokumentuose nurodoma, kad buitiniams vartotojams vieno laiko zonos tarifo „Standartinis” kaina kils 15 proc. ir sieks 13 centų už kilovatvalandę (kWh). Dieninis tarifas sieks 14,3 cento už kWh, naktinis - 10 centų už kWh.

Plano „Namai” pastovi dedamoji nebrangs ir toliau kainuos 3 centus už kWh. Tuo metu vienos laiko zonos tarifas brangs 17,5 proc. ir sieks 11,4 cento už kWh, dviejų laiko zonos dieninė dedamoji - 20,4 proc. ir sudarys 12,4 cento už kWh. Naktinė dedamoji brangs 11,1 proc. ir sieks 9 centus už kWh.

Plano „Namai plius” pastovios dedamosios kaina taip pat išliks tokia pati - 6 centai už kWh. Vienos laiko zonos tarifo kaina pakils 18,5 proc. ir sudarys 10,9 cento, dviejų laiko zonų dedamoji brangs 20,4 proc. ir sudarys 11,8 cento, naktinė dedamoji brangs 11,5 proc. ir sudarys 8,7 cento už kWh.

Kaip anksčiau sakė VKEKK pirmininkė Inga Žilienė, dujų kaina gali kilti 8-9 centais už kubinį metrą. Pagrindinės priežastys, kodėl auga kainos, yra susijusios su tuo, kad stebimas gamtinių dujų kainos augimas visose pasaulinėse biržose, ir Lietuvoje gamtinių dujų kaina yra labai artima Europos gamtinių dujų biržų kainoms.

Tuo metu elektros kainas, jos teigimu, formuoja daug veiksnių, tarp jų - klimatinės sąlygos, kaip šią vasarą, kai buvo karšta ir sausa ir dėl to išseko vandens resursai.