Pasak Žemės ūkio rūmų pirmininko Jono Ramono, kaimo žmonės moka daugybę amatų ir gerai dirba, bet didžiausia jų bėda - nemoka parduoti savo gaminių. Informacinio kaimo verslų centro funkcija ir bus padėti šiems žmonėms. Juo labiau, kad amatininkų turi rastis vis daugiau, nes alternatyvūs verslai kaime turi didelę perspektyvą. Centrui vadovauja Žemės ūkio rūmų kaimo verslų specialistė Regina Sirusienė. Jau parengtos kelios programos, kurias finansuos Europos Sąjungos fondai.

Šiuo metu Centro duomenų bazėje jau yra registruota daugiau kaip 2000 kaimo verslininkų. Netrukus šie duomenys bus įtraukti į bendrą Ūkio ministerijos duomenų bazę. Iš kaimo verslų kol kas labiausiai žinomas ir daugiausiai pažengęs į priekį yra kaimo turizmas, tačiau tokį pat lygį po metų kitų turės pasiekti ir kaimo turizmą jau besivejantys dailioji kalvystė, juodoji ir šamotinė keramika, audimas.

Informacinio kaimo verslų centro patalpose veikia nuolatinė kaimo verslininkų darbų paroda, čia pat galima gauti katalogų, naujausios informacijos apie rinkos poreikius.

Kol kas pagrindinė amatininkų gaminių realizavimo vieta yra turgūs ir įvairios mugės. Centras jau surengė kelias verslo misijas keliuose Rusijos miestuose, Italijoje, Skandinavijos šalyse. Artimiausiu metu bus surengtos verslo misijos Čekijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją