„Džiaugiuosi, kad į koalicijas atėjo naujų vėjų, kurie, galbūt, pasistengs greičiau priimti tam tikrus sprendimus. Omenyje turiu vieną koalicijos partnerę, kuri kalba apie reinvestuojamo pelno neapmokestinimą. Ši priemonė kaip oras reikalinga, jeigu norime paskatinti ekonomiką. Nes yra tiek nukentėjusių, tiek nenukentėjusių įmonių, kurios toliau kaupia indėlius bankuose“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ teigė jis.

K. Juščius taip pat pridūrė, kad būtina verslus, kurie nuo COVID-19 pandemijos nukentėjo mažiausiai, raginti leisti sukauptas lėšas ir taip paskatinti vartojimą šalyje.

„Kaip matome iš statistikos, pastarųjų įmonių indėlių dalis per COVID-19 pandemiją auga, nes jos neapsisprendžia, ką daryti – ar investuoti, ar laikyti ir kaupti išmokas akcininkams. Tie, kurie turi pinigų, tikrai turėtų būtų paskatinti leisti lėšas šiandien, statyti fabrikus, kurti darbo vietas, nes šiandien tam yra palankesnė mokestinė aplinka“, – kalbėjo jis.

„Iš esmės reikia kurti vartojimą iš tų sektorių, kurie tai gali daryti krizės sąlygomis. Kalbu apie tuos, kurie turi sukaupę lėšų ir, žinoma, apie valstybinį vartojimą, valstybinius užsakymus, kurie vis tiek, anksčiau ar vėliau, bus daromi“, – pridūrė K. Juščius.

ELTA primena, kad į valdančiųjų koaliciją patekusi Laisvės partijasavo programoje skelbia, jog ketina panaikinti pelno mokestį reinvestuojamam pelnui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)