„Pirmąją savaitę aš turbūt tokio košmaro negalėjau niekada įsivaizduoti. Prieš porą savaičių kalbėjome apie naujas investicijas, vieną restoraną ketinome atnaujinti, bet situacija drastiškai pasikeitė“, – laidoje „Laikykitės ten su Andriumi Tapinu“ pasakoja verslininkė.

Vos per kelias dienas stabiliai veikę Lietuvos verslai pasinėrė į nežinią. Iki šiol nėra instrukcijų nei pavyzdžių kaip tvarkytis su esama situacija ir net neįsivaizduojama kiek realiai visa tai gali tęstis

„Neviltis, liūdesys, nežinia, tiesą pasakius keletą kartų esu gerai nuverkusi. Jautiesi visiškai bejėgiškai, nežinai, ką daryti, informacijos nėra, kas bus pirmadienį? Tau reikia mokėti mokesčius, didžiulius mokesčius, o apyvartos nėra. Savijauta buvo tragiška, aš savaitę nenorėjau valgyti”, – asmeniniais išgyvenimais dalinasi O.Bložienė.

Nors moters valdomas verslas teikia maitinimo išsinešimui paslaugą, prisideda prie gydytojų maitinimo akcijos, tačiau ateities perspektyvas vertina skeptiškai ir sako, kad pasekmės bus ne tik ekonominės.

„Bet kokiu atveju dalis žmonių neteks darbo, daliai sumažės pajamos ir gyventojų ateities lūkesčiai pasikeis. Net jeigu ir baigsis karantinas arba atsiras vaistas nuo viruso, situacija nebebus kaip 2019 metais, jinai tikrai neatsigaus nei per mėnesį, nei per du, nei per pusmetį. Vis dėlto aš manau, kad tokį dalyką žmonės atsimins ilgai. Mes turėsime dirbti kitaip”, – sako verslininkė O. Bložienė.

Buvusi „Swedbank“ asmeninių finansų instituto vadovė gyventojams pataria pirmiausia peržiūrėti savo įsipareigojimus, paskolas, įvertinti savo santaupas.

Anot O. Bložienės, jeigu jaučiate, kad gali nepavykti juos vykdyti, bent laišku kreipkitės į kreditorių, pasidomėkite, ar galima pakeisti kredito sąlygas. Pasak jos, dabar labai tinkamas laikas ir mokytis, nuotoliniu būdu sustiprinti esamas arba ugdytis naujas profesinias kompetencijas, kurios galbūt pravers ateityje.