Kaip Eltai teigiama Lietuvos banko atsiųstame komentare, M. Jurgilo nuomone, Europos mažos ir vidutinės įmonės, norėdamos įeiti į Kinijos rinką, susiduria su nemažai iššūkių, todėl skaitmeninis šilko kelias galėtų palengvinti jų dalią, ypač verslas-klientui (B2C) segmente su finansinių technologijų (fintech) pagalba.

Kaip ELTA jau rašė, Kinijos „Naujojo Šilko kelio“ iniciatyva užsienyje vertinama prieštaringai. Ji numato milijardines investicijas į kelius, geležinkelius, uostus bei kitus infrastruktūros projektus. Kinija nori nutiesti naujus prekybos maršrutus į Europą, Afriką, Lotynų Ameriką bei Azijoje. Vis dėlto kritikai pirmiausiai neturtingas šalis įspėja dėl skolų spąstų ir politinės priklausomybės nuo Kinijos.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas yra pažadėjęs daugiau atvirumo įgyvendinant „Naujojo Šilko kelio" iniciatyvą. Reaguodamas į tarptautinę kritiką dėl Kinijos planų statyti ekonominius koridorius visame pasaulyje, jis yra pasakęs: „Viskas turi būti daroma skaidriai, korupcijai bus nulinė tolerancija“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)