Įmonė nurodė, kad paketas su medicinos mėginiais, nugabentas „WakeMed“ ligoninei, įsikūrusiai Rolio mieste Šiaurės Karolinos valstijoje, buvo pirmasis iš „daugelio suplanuotų kasdienių apmokamų skrydžių“.

UPS bendradarbiauja su autonominių bepiločių skraidyklių gamintoja „Matternet“. Šie aparatai jau naudojami Šveicarijoje gabenti siuntoms, kurios turi būti pristatytos išsiuntimo dieną, sakoma UPS pranešime.

Siuntų bendrovė pabrėžė, kad jos skraidyklės pirmasis komercinis skrydis yra „svarbus nepilotuojamosios aviacijos pasiekimas Jungtinėse Valstijose“.

Ši priemonė suteiks „galimybę išvengti vėlavimo dėl eismo sąlygų, padidinti medicininių siuntų pristatymo veiksmingumą, sumažinti kaštus ir pagerinti pacientų patirtį potencialiai gyvybes gelbstinčiais privalumais“, pridūrė UPS.

UPS kvadrokopteriai gali gabenti iki 2,3 kg sveriančias siuntas iki 20 km atstumu.

Iki šiol vienintelė galimybė skubiai nugabenti nedideles siuntas buvo tradicinė kurjerių tarnyba.

„Dronų transportas padidins siuntų pristatymo greitį mažesne kaina, padidins galimybes gauti sveikatos priežiūrą ir kurti sveikesnes bendruomenes“, – sakė „WakeMed“ valdybos pirmininkas Donaldas Gintzigas.

Po pernai atliktų bandomųjų skrydžių JAV Federalinė aviacijos administracija (FAA) ir Šiaurės Karolinos susisiekimo departamentas suteikė leidimą teikti siuntų gabenimo dronais paslaugą ir ją prižiūrės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją