Theresa May teigė, kad po naujų imigracijos taisyklių imigrantai ir toliau plūs iš Britanijos į Europą, informuoja eadt.co.uk.

Baiminamasi, kad išstojus iš ES gabūs mokslininkai gali palikti Britaniją, regiono ūkininkai ir maisto gamintojai ir nerimauja, kad nebegalės pasisamdyti tūkstančių darbininkų iš Rytų Europos rinkti vaisių ir daržovių.

Praėjusią savaitę du gamintojai pranešė parlamento komitetui, kad darbo prašymų šiemet sulaukta perpus mažiau, lyginant su tuo pačiu pernai laikotarpiu.

Tačiau Th. May atsakė: „Antradienį (praėjusią savaitę - DELFI) sakiau savo kalboje, kad imigrantai iš Europos be abejonės toliau vyks į JK. Ir toliau mielai priimsime išmintingiausius, geriausius. Pripažįstu žmonių, atvykstančių iš ES į JK indėlį į mūsų ekonomiką ir visuomenę.“


Th. May teigė, kad išstojus iš ES bus parengtos naujos imigracijos taisyklės ir pridūrė, jog yra daugybė būdų sukurti sistemą.

„Savaime suprantama, mums rašo verslininkai, rašo ūkininkai, rašo maisto pramonė, kuri, žinau, ypač svarbi Rytų Anglijai, taigi jų susirūpinimas dėl darbo jėgos suprantamas. Be abejonės, į tai atsižvelgsime“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)