Šiuo metu Didžioji Britanija ir ES bando sutarti dėl pereinamojo laikotarpio finansinių sąlygų, tačiau šalis turės sutarti dėl naujų prekybinių ir finansinių ryšių jau nuo 2020 m.

ES pareigūnų teigimu, ES finansų rinkų sistema, kuria Briuselis užsienio bankams ir draudikams suteikia prieigą prie Sąjungos finansų rinkų, yra geriausias būdas JK išlaikyti stiprius ryšius su ES.

Pasak N. Morgan, biudžeto komitetas svarstys visas Didžiosios Britanijos galimybes reguliuoti finansų sektorių kitų metų pradžioje.

„Ateinantys 40 metų parodys, Didžioji Britanija suartės su ES, liks ten, kur yra dabar, ar mes pasuksime savais keliais“, - investicijų valdymo ir finansų konferencijoje teigė N. Morgan.

Finansinės atsakomybės valdybos (FCA) vadovo Richardo Monkso teigimu, reguliavimo institucijos yra pasiruošusios „Brexit“ be sutarties pasirašymo. „Pirmą dieną po „Brexit“ mes vis dar būsime glaudžiai susiję su ES“, - teigė R. Monksas.

FCA siekia glaudžių finansinių ryšių su ES užtikrinimo, tačiau nenori, kad šalis privalėtų priimti visas ES taisykles, tikino R. Monksas, pridurdamas, kad „Brexit“ yra proga Didžiajai Britanijai peržiūrėti šalies finansų sektoriaus reguliavimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją