17 euro zonos šalių finansų ministrų forumui vadovaujantis J.C.Junckeris sakė Vokietijos visuomeninei televizijai ZDF iš Prancūzijos kurorte Kanuose prasidedančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo, kad euro zona nėra pasiruošus "nuolat važinėtis amerikietiškaisiais kalneliais" su Atėnais.

"Esu absoliučiai įsitikinęs, kad būtų padaryta viskas, jog nei viena iš euro zonos narių nepaliktų 17 (šalių) grupės, bet jeigu toks yra graikų noras, mes negalime versti jų pasilikti, - pabrėžė jis. - Turime žinoti, kur link visa tai eina."

Paklaustas, kokia buvo atmosfera per trečiadienio vakarą vykusią darbinę vakarienę su Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pareigūnais bei Graikijos premjeru George Papandreou, J.C.Junckeris atsakė neįprastai tiesmukai: "Niekam tikusi."

"Nemanau, kad jis jautėsi labai patogiai", - J.C.Junckeris sakė apie Graikijos lyderio dalyvavimą susitikime, kuris buvo surengtas po pirmadienį jo netikėtai pateikto pasiūlymo, jog reikėtų surengti referendumą dėl praeitą savaitę Europos lyderių suderėto finansinės pagalbos paketo Atėnams sąlygų.

"Nebadydami pirštais nurodėme, kad (G. Papandreou) veiksmai yra nelojalūs ta prasme, jog mes būtume norėję, kad praeitą trečiadienį per viršūnių susitikimą jis mums būtų pasakęs, kad planuoja pateikti šį klausimą referendumui", - aiškino euro zonos vadovas.

"Kad ir kaip būtų suformuluotas šis klausimas, aišku, kad Graikija gruodžio 4 dieną pasakys, ar nori likti euro zonoje, - pridūrė jis. - Norėtume, kad Graikija liktų (euro zonos) narė, tačiau ne bet kokia kaina."

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją