„Wegelin“ derybos su tyrėjais priėjo aklavietę, nors bankas dar turi galimybę išvengti teisinio persekiojimo, jei sumokės baudą. Agentūros duomenimis, tolesnis įvykių scenarijus priklausys nuo tyrėjų, taip pat nuo Finansų departamento ir JAV valstybės departamento.

Praėjusią savaitę JAV valdžia Niujorke apkaltino tris „Wegelin“ darbuotojus padedant klientams išvengti mokesčių. Bankas patvirtino šią informaciją. Kaip jau skelbė „The Wall Street Journal“, įtariami bankininkai 2008-2009 m. laikotarpiu atidarė kelias slaptas sąskaitas ir siūlė turtingiems amerikiečiams perkelti į jas lėšas.

„Wegelin“ darbuotojai taip pamėgino užimti dalį rinkos, kuri atsilaisvino po to, kai UBS ir dar keli Šveicarijos bankai buvo apkaltinti padedant klientams išvengti mokesčių. Siekdamas sureguliuoti konfliktą su JAV valdžia, UBS 2009 metais sumokėjo 780 mln. dolerių. Tyrėjų manymu, šis bankas padėjo amerikiečiams nuslėpti nuo mokesčių tarnybų apie 20 mlrd. dolerių. Be to, UBS perdavė valdžiai informaciją apie beveik 4,5 tūkst. klientų sąskaitų.

„Wegelin“ buvo įsteigtas 1741 metais ir JAV padalinių neturi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją