Ekonomistai mano, kad maisto kainos išaugo visų pirma todėl, kad pastaraisiais metais ingredientai pabrango 40–60 proc. Be to, poveikį turėjo ir kritęs dolerio kursas, neramumai arabų pasaulyje, didelės naftos kainos ir prastas derlius.

Analitikai mano, kad kol kas per anksti kalbėti apie konkrečias ekonomines žemės drebėjimo Japonijoje ir katastrofos atominėje elektrinėje „Fukušima–1“ pasekmes, praneša leidinys. Tačiau specialistai pabrėžia, kad šie įvykiai, kartu su neramumais arabų pasaulyje, stabdo JAV ekonomikos atsigavimą. Šį mėnesį kompanija „PepsiCo“ pareiškė, kad sulčių „Tropicana“ kaina išaugs 8 proc. „Coca-Cola“ jau padidino „Minute Maid“ linijos produktų kainą.

Didžiausi pokyčiai gresia mėsos produktų sekcijai, nes per praėjusius metus galvijų pašaras pabrango dvigubai. Greitojo maisto restoranų tinklas „McDonald‘s“ įspėjo, kad mėsainiai pabrangs.

Išaugusi paklausa Kinijoje, Indijoje ir kitose besivystančiose šalyse taip pat daro poveikį kainų augimui. Tai susiję su tuo, kad šiose šalyse auga vidurinioji klasė, todėl didėja proteino vartojimas, rašo „Los Angeles Times“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją